ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Σαν Σήμερα...24 Ιουλίου


1961 Ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Gary Cherone (Gary Francis Caine Cherone) γεννήθηκε στο Malden της Μασαχουσέτης. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στα συγκροτήματα Extreme και Van Halen. Το 1991 γνώρισε επιτυχία με τους Extreme και το τραγούδι "More Than Words", σκαρφαλώνοντας στην 1η θέση του US Billboard Hot 100. Το 1992 συμμετείχε στη συναυλία-αφιέρωμα στον Freddie Mercury, στο Wembley Stadium, τραγουδώντας το "Hammer to Fall". Με τους Van Halen συνεργάστηκε για το άλμπουμ "Van Halen III", το οποίο κυκλοφόρησε το 1998.



1965 Στην πρώτη θέση των Βρετανικών singles chart βρίσκονται οι The Byrds και η διασκευή τους στο τραγούδι του Bob Dylan, "Mr Tambourine Man".



1971 Στο Νο1 των Βρετανικών άλμπουμ charts βρίσκονται οι Simon & Garfunkel και το άλμπουμ "Bridge Over Troubled Water". Απέσπασε τέσσερα Grammy Awards, τα βραβεία "Album of the Year" και "Best Engineered Recording" για το άλμπουμ και τα βραβεία "Record of the Year" και "Song of the Year" για το ομότιτλο τραγούδι. Το 1977, στην πρώτη απονομή των Brit Awards, κέρδισε το βραβείο "Best International Album". Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "TroubleBridge over d Water", "Cecilia", "The Boxer", κ.α. Το 2003 μπήκε στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time", στη θέση 51.



1982 Οι Survivor και το τραγούδι "Eye Of The Tiger" βρίσκονται στην κορυφή του US Billboard Hot 100, όπου θα παραμείνουν για έξι εβδομάδες. Ήταν μέρος του soundtrack της ταινίας "Rocky III". Το Φεβρουάριο του 1983, στην 25η απονομή Grammy Awards, θα τους χαρίσει το βραβείο "Best Rock Performance".



1993 Το Βρετανικό Reggae συγκρότημα UB40 καταφέρνει να βρεθεί στην πρώτη θέση του US Billboard Hot 100 με την διασκευή στο τραγούδι του Elvis Presley, "Can't Help Falling in Love". Ήταν μέρος του soundtrack της ταινίας "Sliver".

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου