ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

1936 Ο Αμερικανός Blues κιθαρίστας και τραγουδιστής Buddy Guy (George Guy) γεννήθηκε στο Lettsworth της Louisiana. Είναι από τους πρωτοπόρους της Blues σκηνής του Σικάγο και επηρέασε πολλούς μουσικούς, όπως Eric Clapton, Jeff Beck, Jimi Hendrix, Jimmy Page και Stevie Ray Vaughan. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Guitarists of All Time", βρίσκεται στη 13η θέση. Είναι κάτοχος πέντε Grammy Awards και το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 2005.7

1958 Η Βρετανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Kate Bush (Catherine Bush) γεννήθηκε στο Bexley του Kent. Υπέγραψε το πρώτο της δισκογραφικό συμβόλαιο σε ηλικία 16 ετών, μετά από πρόταση του David Gilmour των Pink Floyd. Το 1978 ανέβηκε για πρώτη φορά στο No 1 των UK Singles Chart, με το τραγούδι "Wuthering Heights" και το 1980 κατέκτησε και το UK Albums Chart με το άλμπουμ "Never for Ever". Δημοφιλή τραγούδια της: "Running Up That Hill", "King of the Mountain", "The Man with the Child in His Eyes" και "Don't Give Up". Με την χαρακτηριστική ερμηνεία της και το μουσικό της στυλ, επηρέασε καλλιτέχνες όπως Tori Amos, Björk, Alison Goldfrapp, PJ Harvey, κ.α.

1966 Στην πρώτη θέση του US Billboard Hot 100 βρίσκονται οι The Troggs με το τραγούδι "Wild Thing". Η Βρετανική rock μπάντα είχε κυκλοφορεί το single τον Απρίλιο. Το τραγούδι είχε γράψει ο Chip Taylor και το είχαν ηχογραφήσει ένα χρόνο νωρίτερα οι The Wild Ones. Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα rock 'n roll τραγούδια στην ιστορία της μουσικής. Στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time", βρίσκεται στην θέση 257.

1966 Στην κορυφή του US Billboard 200 βρίσκονται οι The Beatles με το "Yesterday... and Today", όπου θα παραμείνουν για πέντε εβδομάδες. Το αρχικό εξώφυλλο του άλμπουμ γρήγορα άλλαξε μετά από την έντονη κριτική του Τύπου και της κοινής γνώμης. Στο φημισμένο "Butcher Cover" εξώφυλλο, τα μέλη του συγκροτήματος εμφανίζονται με φόρμες χασάπη γεμάτες αίματα, ανάμεσα σε κομμάτια κόκκινο κρέας και τεμαχισμένα μωρά κούκλες. Αργότερα δήλωσαν πως ήταν ένα μήνυμα διαμαρτυρίας κατά του πολέμου του Βιετνάμ.

1985 Στην πρώτη θέση του US Billboard Hot 100 βρίσκεται ο Paul Young με το τραγούδι "Everytime You Go Away". Ήταν μέρος του άλμπουμ του "The Secret of Association" και το πρώτο και τελευταίο του No 1. Το τραγούδι είχε πρωτοεμφανιστεί στον δίσκο των Hall & Oates, "Voices", το 1980.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου