ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Σαν Σήμερα...12 Ιουνίου

12 Ιουνίου 1943 Ο τραγουδιστής του Βρετανικού συγκροτήματος The Troggs, Reg Presley (Reginald Maurice Ball), γεννήθηκε στο Andover του Hampshire. Το συγκρότημα έγινε δημοφιλής με την διασκευή του τραγουδιού "Wild Thing" του Αμερικανού τραγουδοποιού Chip Taylor, το 1966, φτάνοντας στην πρώτη θέση του US Billboard Hot 100. Η πιο γνωστή του σύνθεση είναι το τραγούδι "Love Is All Around", το οποίο διασκευάστηκε και έγινε επιτυχία από το συγκρότημα Wet Wet Wet.

12 Ιουνίου 1958 Γεννήθηκε στο Oregon των Η.Π.Α., η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Meredith Brooks. Έγινε ιδιαίτερα γνωστή όταν το 1997 το τραγούδι της "Bitch", από το άλμπουμ "Blurring the Edges", έγινε παγκόσμια επιτυχία.

12 Ιουνίου 1957 Ο Jerry Lee Lewis με την ηχογράφηση του τραγουδιού "Whole Lotta Shakin' Going On" κάνει την εμφάνιση του Αμερικάνικα charts. Ήταν η δεύτερη ηχογράφηση του τραγουδιστή για την Sun Records. To τραγούδι είχαν γράψει οι Dave "Curlee" Williams και James Faye "Roy" Hall.

12 Ιουνίου 1965 Η Βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ απονείμει στους The Beatles τον τίτλο "Most Excellent Order of the British Empire". Αργότερα ο John Lennon θα επιστρέψει τον τίτλο του, διαμαρτυρόμενος για τον πόλεμο του Vietnam.

12 Ιουνίου 1987 Ύστερα από ένα μήνα περίπου, ο ιατροδικαστής που είχε αναλάβει την διερεύνηση του θανάτου του τραγουδιστή της Blues Paul Butterfield ανακοινώνει στα ΜΜΕ πως ο θάνατος του οφείλεται σε επικίνδυνο κοκτέιλ ναρκωτικών και οινοπνεύματος. Ο Butterfield είχε βρεθεί νεκρός στο σπίτι του στην Καλιφόρνια στις 4 Μαΐου.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου