ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Σαν Σήμερα...7 Ιουνίου

7 Ιουνίου 1963 Γεννήθηκε στο Milwaukee του Wisconsin των Η.Π.Α., ο τραγουδιστής και κιθαρίστας των Violent Femmes, Gordon Gano. Μαζί με τους Brian Ritchie και Victor DeLorenzo δημιούργησαν το συγκρότημα το 1980 και γνώρισαν επιτυχία με την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ, με τραγούδια όπως τα "Blister in the Sun", "Kiss Off" και "Add It Up". Διαλύθηκαν το 1987 για να ξανασχηματιστούν το 2007 για ένα σύντομο διάστημα. Μετά από αυτό ο Gano σχημάτισε καινούρια μπάντα με τα πρώην μέλη των The Bogmen, Billy και Brendan Ryan, με την ονομασία Gordon Gano & The Ryans.

7 Ιουνίου 1970 Οι Βρετανοί The Who δίνουν παράσταση στο Metropolitan Opera House της Νέας Υόρκης, παρουσιάζοντας το άλμπουμ/rock-όπερα "Tommy". Ήταν το τέταρτο άλμπουμ του συγκροτήματος και είχε κυκλοφορήσει στις 23 Μαΐου του 1969. Ήταν το πρώτο μουσικό έργο που κέρδισε τον χαρακτηρισμό "Rock Opera" και το 1998 κέρδισε το ειδικό βραβείο Grammy Hall of Fame, το οποίο δίνεται σε ηχογραφήματα που έχουν συμπληρώσει 25 χρόνια ζωής με σημαντική προσφορά στην εξέλιξη της μουσικής.

7 Ιουνίου 1988 Ο Bob Dylan δίνει συναυλία στο Concord Pavilion της California, με τον Neil Young στην ηλεκτρική κιθάρα. Είναι η πρώτη συναυλία από την περιοδεία του με τίτλο Interstate 88 Tour. Αργότερα θα μετονομαστεί σε The Neverending Tour... η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

7 Ιουνίου 1993 Στο μουσείο Rock and Roll Hall of Fame στο Cleveland του Οχάιο, πραγματοποιείται η ετήσια τελετή του θεσμού. Οι Pete Townshend και Chuck Berry είναι αυτοί που παρουσιάζουν τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα γραφτούν στην ιστορία. Μεταξύ άλλων θα είναι οι Cream, Creedence Clearwater Revival, The Doors, Van Morrison, Sly and the Family Stone, κ.α.

7 Ιουνίου 2006 Στην κορυφή του US Billboard 200 βρίσκονται οι Red Hot Chili Peppers και το ένατο άλμπουμ τους με τον τίτλο "Stadium Arcadium". Είχε κυκλοφορήσει στις 5 Μαΐου και μόνο την πρώτη εβδομάδα πούλησε πάνω από 400 χιλιάδες αντίτυπα. Περιείχε τα τραγούδια επιτυχίες: "Dani California", "Snow (Hey Oh)", "Desecration Smile" και "Tell Me Baby". Είναι το τελευταίο άλμπουμ που συμμετέχει ο κιθαρίστας John Frusciante.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου