ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Βαριές ποινές και δυσαρέσκεια για την πολύνεκρη πυρκαγιά σε κλάμπ του Μπουένος Αϊρες

Πέντε χρόνια χρειάστηκε να περάσουν για να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου της Αργεντινής στην πολύκροτη «υπόθεση Κρομανιόν».
Πρόκειται για ένα κλαμπ του Μπουένος Αϊρες, όπου τη νύχτα της 30ής Δεκεμβρίου 2004 ξέσπασε φωτιά με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 194 νέοι.
Το «Κρομανιόν» λειτουργούσε σαν χώρος για εναλλακτικά ροκ συγκροτήματα. Ήταν αρκετά μεγάλο για να χωρέσει 1.031 άτομα, ωστόσο, εκείνο το μοιραίο βράδυ οι υπεύθυνοι επέτρεψαν την είσοδο σε 2.811 άτομα.
Η πυρκαγιά ξεκίνησε όταν αρκετοί από τους θαμώνες άναψαν κεριά για να συνοδέψουν μουσικά το συγκρότημα που έπαιζε στη σκηνή.
Στη συνέχεια ορισμένοι τα πέταξαν στον αέρα, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά η στέγη. Από εκείνο το σημείο η κατάσταση έγινε ανεξέλεγκτη.
Το δικαστήριο επέβαλε βαρύτατες ποινές σε πέντε άτομα, μεταξύ αυτών ο ιδιοκτήτης του κλαμπ: καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών.
Εκατοντάδες άτομα είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο αναμένοντας την ετυμηγορία. Πολλοί κρατούσαν φωτογραφίες των θυμάτων της τραγωδίας και φώναζαν συνθήματα.
Η απόφαση, όμως, προκάλεσε οργή, ιδιαίτερα για την αθώωση των μελών του συγκροτήματος. Οι συγγενείς θεωρούσαν ότι το συγκρότημα ουσιαστικά ανέχθηκε το γεγονός ότι κάποιοι έπαιζαν με τη φωτιά.
Ωστοσο, οι δικαστές έκριναν ότι η ευθύνη για τη λειτουργία και την τήρηση των όρων ασφαλείας σε μια επιχείρηση αφορά τις Αρχές της πόλης και την αστυνομία.
«Αν είχαν πράξει το καθήκον τους, δεν θα είχε γίνει αυτή η τραγωδία. Δεν είμαστε εδώ για να δικάσουμε το ηθικό σκέλος της υπόθεσης, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά ενός συγκροτήματος. Κληθήκαμε να λύσουμε ένα νομικό ζήτημα» τόνισε ένας δικαστής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου