ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Το ελληνικό ροκ βρίσκει νέο κοινό

Το ελληνικό ροκ δεν μετράει χρόνια. Τα βάζει στην άκρη και συνεχίζει δυναμικά. Δύο γκρουπ με ιστορία δείχνουν με τα καινούργια άλμπουμ τους ότι το ροκ εν ρολ έχει δρόμο μόνο μπροστά του Εξάρχεια, λίγα χρόνια πριν (εντάξει, αρκετά χρόνια πριν, ας πούμε δεκαετία του ΄80). Πάνω από την πλατεία, στους γύρω δρόμους και σε κάποιες γειτονιές πιο μακριά, κιθάρες βουίζουν και μια φουρνιά από συγκροτήματα δυναμώνουν τον ήχο της πόλης. Δυνατό πανκ ροκ, βρώμικο και λίγο μελαγχολικό. Τους Μagic De Spell είναι σίγουρο πως πολλοί συνάντησαν κάποια στιγμή από τότε ώς σήμερα στη ζωή τους.
Το ελληνικό ροκ είναι τελικά σκληρό καρύδι και μέσα στα βουνά της πρόσφατης ελληνικής παραγωγής, οι Μagic De Spell μόλις παρουσίασαν, το «Οκ Πατέρα», το καινούργιο CD τους. Και ακούγονται σχεδόν σα να ξεκίνησαν χτες.
«Μπορεί να είναι αρρώστια και ψύχωση, αλλά φαίνεται δεν μπορούμε χωρίς αυτό, κι ας έχουν περάσει είκοσι οκτώ χρόνια από το πρώτο μας σινγκλ...» λέει ο Θοδωρής Βλαχάκης, ψυχή των Μagic και ακλόνητος στα ντραμς. Ήδη κιόλας, αν θέλετε να ξέρετε, είναι πέντε περίπου χρόνια που πέρασαν από τότε που βγήκε ο «Τελευταίος επιζών», πράγμα που σημαίνει πως ενώ έχεις την εντύπωση πως οι Μagic κάνουν επιστροφή, στην πραγματικότητα δεν έχουν φύγει ποτέ.
«Αυτό συμβαίνει, επειδή ακούμε συνέχεια μουσικές και πολλά από αυτά μας επηρεάζουν. Υπάρχει, ας πούμε, τη μια η αναβίωση της reggae και του ska, το punk και το hip hop, από την άλλη πάντα το ροκ των 80s που είχε θέση στη μουσική μας. Θέλουμε να επιστρέψουμε σε αυτή τη μουσική και στον ήχο του σήμερα».
Το «Οk πατέρα» τα έχει όλα αυτά. Η μπάντα χορεύει με συνέπεια στον δικό της ρυθμό. Αν πρέπει να πεις κάτι για τους Μagic De Spell, είναι πως έχουν έναν ηθικό κώδικα και μένουν πιστοί σε αυτόν. Ακόμη και τη στιγμή που έχασαν ολόκληρο το κοινό τους. Συνέβη κι αυτό. Στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, όταν σταμάτησαν να γράφουν κομμάτια με αγγλικούς στίχους και κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο με στίχο ελληνικό. «Τότε, όλοι οι παλιοί έφυγαν... Εκείνη την εποχή παίζαμε μπροστά σε κόσμο που δεν είχαμε ξαναδεί». Σήμερα μπορεί οι δίσκοι της αγγλόφωνης περιόδου να είναι σπάνιοι και να τους κυνηγούν οι συλλέκτες σαν θησαυρό, οι Μagic όμως έχουν άλλους θησαυρούς να θαυμάσουν.
«Από τα δώδεκα κομμάτια του καινούργιου μας, τα οκτώ τα έχουν ανεβάσει οι πιτσιρικάδες στο youtube με αυτοσχέδια βιντεάκια».
http://www.magicdespell.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου