ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΑΥΛΑΙΑ LIVE

Το Sentimientos Flamenco Grupo δημιουργήθηκε το 2008 από τη χορεύτρια Ισαβέλλα Γαλαίου και τον κιθαρίστα Δημήτρη Κουκουλιτάκη, πιστούς υποστηρικτές της αυθεντικής μορφής της τέχνης του flamenco.
Στο συγκρότημα, εκτός από την Ισαβέλλα Γαλαίου, χορεύουν και οι μαθήτριες του προχωρημένου τμήματος της εξειδικευμένης σχολής για το flamenco, Sentimientos.
Η αίσθηση που προκαλούν στο κοινό είναι μεγάλη καθώς καταφέρνουν με ευκολία να δημιουργήσουν γύρω τους μια ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη και πλημμυρισμένη από δυνατά και αληθινά συναισθήματα.
Viva el Arte!
Ισαβέλλα Γαλαίου: χορογραφίες, διδασκαλία, επιμέλεια παράστασης
Δημήτρης Κουκουλιτάκης: κιθάρα, μουσική επιμέλεια
Γιώτα “Baron”: τραγούδι
Pedro Fabian: cajon
Ώρα έναρξης 22.00
Τιμή εισιτηρίου 15 € (με κρασί / μπίρα)

...........

Ο Γιώργης Μανωλάκης μαζί με τους συνεργάτες και φίλους του έρχεται από την Κρήτη στη μουσική σκηνή Αυλαία για μια και μοναδική εμφάνιση.

Θα μας παρουσιάσει παλαιότερες συνθέσεις από την πρώτη του δισκογραφική δουλειά «Το σπαθί» αλλά και νέα τραγούδια από την καινούργια δουλειά που ετοιμάζει αυτή την περίοδο.

Ο δεξιοτέχνης του λαούτου αυτοσχεδιάζει και ερμηνεύει με το δικό του μοναδικό τρόπο την κρητική μουσική παράδοση...

Ώρα έναρξης 22.30

Τιμή εισιτηρίου 10 

..........

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ
Μαζί του η Σοφία Γεωργαντζή

Ένας βιωματικός Έλληνας τραγουδοποιός από τη Θεσσαλονίκη, κατʼ εξοχήν συναυλιακός, καταθέτει μια ζωντανή πολυμορφία ήχων και χρωμάτων -με τη μουσική και τα τραγούδια του- μα και μια ζωντανή στάση και θέση για την ίδια τη ζωή τελικά, μέσα από αυτά.

Έχοντας μαζί του μια σταθερή ομάδα φίλων μουσικών, διεγείρει το συναίσθημα και την επικοινωνία με τραγούδια πού αγαπήθηκαν μέσα στα χρόνια. Ο έρωτας εναλλάσσεται με την αμφισβήτηση, η λύπη με τη χαρά, το ταξίδι με τον προορισμό: Γράμμα σε έναν ποιητή, Πλατεία Ναβαρίνου, Νεράιδες, Αμερικάνος, Θεωρία και πράξη, Σεντόνια δίχτυα, Βαριά ποτά, Σκέφτομαι να αλλάξω συμπεριφορά, Όχι και να κλαίμε, Άνοιξη, Τα ανείπωτα, Πώς να αναπνεύσω, Λήθη κ.ά.

Η διάρκεια της συναυλίας αγγίζει τις τρεις ώρες. Περιλαμβάνει τραγούδια από το σύνολο των δέκα δισκογραφικών έργων (περίοδος 1985-2009) του Δημήτρη Ζερβουδάκη από την αρχή της πορείας του μέχρι και σήμερα.

Μαζί του η νέα ταλαντούχος δημιουργός και ερμηνεύτρια Σοφία Γεωργαντζή.

Το μουσικό σχήμα ελίσσεται εύκολα και αβίαστα από τον ακουστικό, χαμηλών τόνων ήχο, σε εκείνον της έξαρσης του ηλεκτρισμού και του ρυθμού. Από την Ανατολή στη Δύση, με τελικό προορισμό και αφετηρία ταυτόχρονα, την Ελλάδα!

Ώρα έναρξης 22.30

Τιμή εισιτηρίου 10 

.................
TUNDAS PRIEST
η εναλλακτική άποψη στο σμυρναίικο και ρεμπέτικο

Παιχνίδια με το ρυθμό και την αρμονία πάνω σε αριστουργήματα του σμυρναίικου αλλά και του ρεμπέτικου τραγουδιού από μουσικούς που τα γνωρίζουν και τα αγαπούν.

Γιατί η παραδοσιακή μας μουσική δεν ανήκει στο μουσείο, έχει δύναμη, ζει και εξελίσσεται.

Βασίλης Σκούτας: τρίχορδο πάντσο - φωνή
Έκτορας Κοσμάς: βιολί
Δημήτρης Μηταράκης: κιθάρα - φωνή
Κώστας Γεράκης: μπάσο - φωνή
Μιχάλης Μπακάλης: τύμπανα

Ώρα έναρξης 22.00
Τιμή εισιτηρίου 10 

...............
Η Μελίνα Κανά συναντά τη Λιζέτα Καλημέρη για δύο μοναδικές παραστάσεις. Μαζί ετοιμάζουν ένα πρόγραμμα μελωδικό και χορταστικό που θα περιλαμβάνει τραγούδια από όλη την πορεία τους στο ελληνικό τραγούδι αλλά και διασκευές σε αγαπημένα τους κομμάτια.

Οι πάντα προσεκτικές επιλογές ως προς το ρεπερτόριό τους αποτελούν εγγύηση για μία ποιοτική παράσταση που θα αφήσει τα πιο όμορφα συναισθήματα. Τραγούδια όπως τα: Μεταξωτά, Βάλε Κρασί, Αερικό, Μιλώ για Σένα, Ήτανε Αέρας, Σαν Καταιγίδα, Σαλώμη, Πνοή του Ανέμου θα αναμιχθούν με παλιά αγαπημένα λαϊκά κομμάτια αλλά και με εκπλήξεις...

Οι δύο κυρίες θα μας μαγέψουν με τις μελωδίες και τις φωνές τους και θα μας εκπλήξουν με τον αυτοσχεδιασμό και το ταίριασμά τους.

Η μοναδική τους χημεία θα επιτρέψει στις χαρισματικές ερμηνεύτριες να προσαρμόσουν το ρεπερτόριό τους αντλώντας από τη διάθεση της στιγμής και τελικά να χαρίσουν σε όσους βρεθούν εκεί μία αξέχαστη, γεμάτη και απολαυστική βραδιά.

Σας περιμένουμε στην Αυλαία τις Δευτέρες 6 και 13 Φλεβάρη για δύο βραδιές ακρόασης και συμμετοχής, με ένα δεμένο και πολύ αρμονικό μουσικό σχήμα που φυσικά έχει την ξεχωριστή πινελιά που του προσδίδουν οι δύο αυθεντικές ερμηνεύτριες, η Μελίνα Κανά και η Λιζέτα Καλημέρη.

Επί σκηνής θα τις συντροφεύσουν δύο κορυφαίοι μουσικοί: ο Νίκος Μέρμηγκας στο μπουζούκι και το λαούτο, και ο Βαγγέλης Κονταράτος στις κιθάρες.

Ώρα έναρξης 22.30

Τιμή εισιτηρίου 10 
...........

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΑΠΡΙΛΗ
MODE PLAGAL - ΒΟΣΠΟΡΟΣ
Με τη Βασιλική Παπαγεωργίου



«Όλοι οι ανατολικοί ήχοι εκφράζουν μια βαθιά νοσταλγία, τον νόστο της ψυχής για έναν κόσμο πέρα από τη διαφθορά, το µίσος και την κακία του κόσμου τούτου, για

έναν κόσμο βαθύ κυανό... Εκεί, σ’ αυτόν τον ωκεανό της αγάπης, πλέει η πόλις-πόλος της καρδιάς, όπως η κιβωτός για το ταξίδι πέρα, όπου όλα θα είναι πια βολετά»...

...Έγραφε ο Νικηφόρος Μεταξάς, ο εμπνευστής του μουσικού σχήματοςΒόσπορος -που εδώ και 25 χρόνια γεφυρώνει πολιτιστικά την Ελλάδα µε την Τουρκία- το 2002 κατά την ηχογράφηση του άλμπουμ «Του Βόσπορου το Πέρα», τη μουσική συνεύρεση των εξ Ανατολών Βόσπορος µε τους καθ’ ηµάς δυτικότροπους Mode Plagal.

Από τότε το σαξόφωνο του Θοδωρή Ρέλλου και η κιθάρα του Κλέωνα Αντωνίου έχουν συνδυαστεί αλλεπάλληλα µε το καβάλι του Cihan Yurtçu και το σάζι του Engin Arslan σε συναυλίες και ηχογραφήσεις των δύο συγκροτημάτων, ενώ η «ονειρική, απλόχωρη μα παράξενα γειωμένη» φωνή της Βασιλικής Παπαγεωργίου, ερμηνεύτριας και στιχουργού των Βόσπορος, έχει ενώσει μυστικά τους στροβιλιστούς ήχους του Βοσπόρου με την αύρα του Αιγαίου σε μια πνοή.

Αυτή τη φορά η συνάντησή τους τελείται στη μουσική σκηνή Αυλαία στις 20 Απρίλη µε μουσική και τραγούδια από τη δισκογραφία των Mode Plagal, από την κοινή τους δημιουργία, τούρκικα τραγούδια της βαρδο-λαϊκής Αλεβί παράδοσης, καθώς και τραγούδια από την καινούργια δουλειά των Βόσπορος, που πρόκειται να

ηχογραφηθεί σύντομα, µε συνθέσεις των Mode Plagal σε στίχους της Βασιλικής Παπαγεωργίου και του Τάκη Συρέλλη πάνω στο θέμα της Μνήμης της Καππαδοκίας.

Βασιλική Παπαγεωργίου: τραγούδι
Engin Arslan: σάζι, πολίτικη λαύτα, τραγούδι
Cihan Yurtçu: καβάλι
Θοδωρής Ρέλλος: σοπράνο, άλτο και βαρύτονο σαξόφωνο
Κλέων Αντωνίου: ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα
Τάκης Κανέλλος: ντραμς
Αντώνης Μαράτος: µπάσο
Καλλιτεχνικός διευθυντής: Νικηφόρος Μεταξάς

Ώρα έναρξης 22.30
Τιμή εισιτηρίου 10 €

.............

Ο Βασίλης Βασιλάτος και οι Ιστορίες Για Κρουστά σηκώνουν
τη φετινή μουσική τους αυλαία -πού αλλού;- στην Αυλαία.
Ένα χρόνο μετά την πολυσυζητημένη εμφάνισή τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο πολύπειρος μουσικός Βασίλης Βασιλάτος και οι δυναμικές Ιστορίες Για Κρουστά επιστρέφουν σε μια από τις αγαπημένες τους σκηνές, με κέφι και ανανεωμένη διάθεση.

Κρατώντας το νήμα της ελληνικής παράδοσης, συνομιλώντας με τη βαλκανική, την έθνικ και τη τζαζ μουσική σκηνή, ο Βασίλης Βασιλάτος και οι Ιστορίες Για Κρουστά θα μας μεταφέρουν για ακόμη μία φορά στο μοναδικό τους μουσικό σύμπαν.

Ήχοι, ρυθμοί και μελωδίες θα εφορμήσουν δυναμικά, και αναπάντεχα θα πάρουν τη θέση τους επί σκηνής. Φασαριόζικοι τσίγκινοι κουβάδες και ισπανικά cajon,

παραδοσιακά νταούλια και αφρoκουβανέζικα congas θα παρασύρουν ρυθμικά τη φωνή, το ακορντεόν, το βιολί, το μπάσο, το κλαρινέτο και την κιθάρα σε ένα ξέφρενα γιορτινό, ανοιξιάτικο πανηγύρι.

Με τα προσωπικά τους έντεχνα τραγούδια και τις ευφάνταστες μεσογειακές διασκευές περισσότερο και λιγότερο γνωστών παραδοσιακών θησαυρών, οι Ιστορίες Για Κρουστά θα ανοίξουν τον κύκλο και θα σύρουν το χορό, με το κοινό πάντοτε στη μέση.

Πέμπτη 19 Απρίλη 2012, Βασίλης Βασιλάτος και Ιστορίες Για Κρουστά στην Αυλαία, σε μια εορταστική μουσική διάδραση χωρίς προηγούμενο!

Τις Ιστορίες για Κρουστά αφηγούνται οι:

Βασίλης Βασιλάτος: κρουστά
Έλλη Βασιλάτου: κλαρινέτο - φωνή
Δημήτρης Κούστας: ακορντεόν
Claudia Rossini: βιολί
Γιάννης Σιφναίος: κιθάρα - φωνή
Σταύρος Ράπτης: μπάσο
με τη σύμπραξη του συνόλου Percussion System:
Ξένια Κατσικοκέρη, Χάρης Νείλας, Νικολέττα Ρουσογιάννη, Ιράνα Σάμιτα, Αντρέας Τριανταφυλλόπουλος και Στράτος Κρυσταλλίδης

Συμμετέχουν:
Χαρίτωνας Χαριτωνίδης: γκάιντα
Παναγιώτης Σκουλάς: τραγούδι

Ώρα έναρξης 22.15
Τιμή εισιτηρίου 10  (με κρασί / μπίρα)

Για ανέργους είσοδος ελεύθερη με την επίδειξη της κάρτας

Μουσική σκηνή Αυλαία

Αγίου Όρους 15, Βοτανικός
2103474074

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου