ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Σαν Σήμερα... 25 Μαρτίου

1942 Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και πιανίστας, γνωστή και ως "Βασίλισσα της Soul" Aretha Franklin (Aretha Louise Franklin) γεννήθηκε στο Μέμφις του Τενεσί. Ήταν η πρώτη γυναίκα τραγουδίστρια που το όνομα της γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame (1987). Έχει κερδίσει συνολικά δεκαοκτώ βραβεία Grammy και έχει είκοσι Νο1 επιτυχίες στο Billboard R&B Singles Chart. Δημοφιλή τραγούδια της: "Respect", "(You Make Me Feel Like) A Natural Woman", "Chain of Fools", "Think", "Rock Steady" κ.α.

1947 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, συνθέτης και πιανίστας Elton John (Reginald Kenneth Dwight) γεννήθηκε στο Pinner του Λονδίνου. Θεωρείται ένας από τους πιο εμπορικούς τραγουδιστές, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 255 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Έχει κερδίσει έξι βραβεία Grammy και το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1994. Δημοφιλή τραγούδια του: "Rocket Man", "Crocodile Rock", "Candle in the Wind", "Don't Let the Sun Go Down on Me", "I'm Still Standing" κ.α.

1960 Ο Roy Orbison ηχογραφεί το τραγούδι "Only the Lonely". Θα κυκλοφορήσει δύο μήνες αργότερα και θα γίνει η πρώτη του μεγάλη επιτυχία. Στις μέρες μας, ξανά τραγουδήθηκε από τον τραγουδιστή Chris Isaak.

1966 Οι The Beatles πραγματοποιούν την φωτογράφηση για το φημισμένο "Butcher Cover", εξώφυλλο που εμφανίστηκε στο άλμπουμ "Yesterday… And Today", με φωτογράφο τον Robert Whitaker. Τα μέλη του συγκροτήματος εμφανίζονται με φόρμες χασάπη γεμάτες αίματα, ανάμεσα σε κομμάτια κόκκινο κρέας και τεμαχισμένα μωρά-κούκλες. Μετά από την έντονη κριτική του Βρετανικού Τύπου και της κοινής γνώμης, το εξώφυλλο άλλαξε. Αργότερα ο Paul McCartney δήλωσε πως το θέμα της φωτογραφίας ήταν ένα μήνυμα διαμαρτυρίας κατά του πολέμου του Βιετνάμ. Το άλμπουμ "Yesterday… And Today" περιείχε τραγούδια από άλμπουμ των The Beatles τα οποία δεν είχαν συμπεριληφθεί στις Αμερικάνικες εκδόσεις και κυκλοφόρησε μόνο σε Η.Π.Α. και Καναδά. Μεταξύ των τραγουδιών ήταν τα "Yesterday", "Nowhere Man", "Drive My Car", "Day Tripper", "We Can Work It Out" κ.α. Το 2005 σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε, σφραγισμένο αντίτυπο του άλμπουμ με το εξώφυλλο "Butcher Cover" πουλήθηκε για το ποσό των τριάντα εννέα χιλιάδων δολαρίων.

1967 Το Βρετανικό rock supergroup Cream που αποτελείται από τους Jack Bruce, Eric Clapton και Ginger Baker φτάνει στις Η.Π.Α. για την προώθηση του άλμπουμ του "Disraeli Gears". Θα πραγματοποιήσουν εννέα εμφανίσεις στο RKO Theater της Νέας Υόρκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου