ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

01 Ιουνίου Αντιγόνη Κατσούρη στον Ιανό

Αντιγόνη Κατσούρη
"Ένα χαμόγελο για το αύριο", από την Ammos music.
ΣΤΑΔΙΟΥ 24 ΑΘΗΝΑ
Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012, 21:00
Η "Ammos Music" και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν την Αντιγόνη Κατσούρη και το καινούργιο της άλμπουμ "Ένα χαμόγελο για το αύριο".

Για το CD θα μιλήσουν:
Τάσος Παπαδόπουλος (δημοσιογράφος)
Γιάννης Παπουτσάκης (δημοσιογράφος)
Δημήτρης Σιόρος (ραδιοφωνικός παραγωγός)

Είσοδος Ελεύθερη.

Στην εκδήλωση θα παρευρίσκονται εκλεκτοί καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων οι συντελεστές του cd, γνωστοί δημοσιογράφοι και ραδιοφωνικοί παραγωγοί, guests έκπληξη και άλλες σημαντικές προσωπικότητες!

Δύο χρόνια πριν την γνωρίσαμε μέσα από την πρώτη προσωπική δισκογραφική της δουλειά, «Ουράνιο Τόξο» (Protasis), η οποία, δυναμική και αισιόδοξη, ξεπρόβαλε σαν πραγματικό Ουράνιο Τόξο μέσα από το θολό μουσικό τοπίο της εποχής μας, με μια φρέσκια, χαλαρωτική και αέρινη διάθεση, διάχυτη σε όλα τα ποικίλα και πολυδιάστατα τραγούδια της, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και ξαφνιάζοντας από κάθε άποψη στο δισκογραφικό της ντεμπούτο.

Σήμερα, αποδεικνύοντας την σταθερή ποιότητα και πίστη της στην καλή μουσική, η Αντιγόνη Κατσούρη μας κάνει μία διαφορετική πρόταση με το καινούριο άλμπουμ της, με τίτλο «ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ» (Ammos music), που περιέχει 14 τραγούδια αξιόλογων συνθετών [Λάκης Παπαδόπουλος (με τον οποίο ερμηνεύουν στο cd το ντουέτο «Ζηλεύουνε τους τολμηρούς»), Γιάννης Νικολάου, Δημήτρης Φάκος, Άρης Κλεισούρας, Θεόδωρος Κατσανέβας, Σταύρος Κυριακίδης] και στιχουργών [Ιφιγένεια Γιαννοπούλου, Μαρία Παπαδάκη, Γιώργος Κρητικός], αλλά και ένα τραγούδι παραδοσιακό σμυρναίικο και διασκευασμένο ανατρεπτικά από τον Γ. Μπουσούνη («Θα σπάσω κούπες» σε κανονική εκτέλεση και σε remix).

Τα τραγούδια, στα οποία συνδυάζονται στοιχεία από διάφορα μουσικά στυλ (έθνικ, πόπ, έντεχνο, τζαζ) είναι ερμηνευμένα αισθαντικά από την ιδιαίτερη και ευέλικτη φωνή της Αντιγόνης Κατσούρη και πλαισιωμένα από μια μεγάλη ποικιλία οργάνων [πιάνο/ πλήκτρα, βιολοντσέλο, βιολί, βιόλα, ακορντεόν, μπαντονεόν, βιμπράφωνο, τρομπόνι, τρομπέτα, μαντολίνο, κιθάρες (κλασική, ακουστική, ηλεκτρική), τύμπανα, μπάσο και κρουστά] με τις δεξιοτεχνικές εκτελέσεις κορυφαίων μουσικών να ακολουθούν την λεπτοδουλεμένη ενορχήστρωση.

Πρόκειται για μια αξιόλογη και αξιοπρόσεχτη παραγωγή, πλούσια σε υλικό και ιδιαίτερα καλαίσθητη, την οποία όπως πάντα η Αντιγόνη Κατσούρη έχει επιμεληθεί προσωπικά, επιδιώκοντας το καλύτερο αποτέλεσμα, η οποία έρχεται να δώσει μια νότα αισιοδοξίας και χαράς και να μας προσφέρει ένα χαμόγελο ζεστό και αληθινό, τις δύσκολες μέρες που διανύουμε, ένα χαμόγελο για το αύριο, αλλά και για το σήμερα !


Κυκλοφορεί στα μεγάλα δισκοπωλεία, μέσω της προσωπικής ιστοσελίδας της Αντιγόνης (www.antigonikatsouri.gr) αλλά και μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της Ammos music ().


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Αντιγόνη Κατσούρη, Kυπριακής καταγωγής, γεννήθηκε στα Ιωάννινα και έζησε επίσης στις Η.Π.Α. (Washington D.C) και στην Γερμανία (Tubingen).
Aπόφοιτος της ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ (Νομικό Τμήμα) του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ασχολείται σήμερα επαγγελματικά με την Μουσική και ταυτόχρονα και με τα Νομικά (ως Δικηγόρος αρχικά και στην συνέχεια ως Συμβολαιογράφος).
Είναι πτυχιούχος στο πιάνο, με τον βαθμό AΡΙΣΤΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ, καθώς και Διπλωματούχος του «DIPLOMA OF LICENTIATESHIP IN PIANOFORTE» από το Πανεπιστήμιο του Thames Valley (Thames Valley University,London College of Music) με τον βαθμό AΡΙΣΤΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ και Διάκριση, και δικαίωμα χρήσης του τίτλου L.L.C.M.
Από οκτώ (8) ετών άρχισε να γράφει και να τραγουδάει τα πρώτα της τραγούδια και σε ηλικία δέκα (10) ετών παρουσιάστηκε ως «ΠΑΙΔΙ ΘΑΥΜΑ» στην κρατική τηλεόραση και στο ραδιόφωνο.

Ερμηνεύει διάφορα είδη μουσικής από μικρή ηλικία σε επιλεγμένες live εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, είτε μόνη είτε σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων Μάριος Τόκας, Bασίλης Παπακωνσταντίνου, Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Νικολάου, Αλ. Χατζής κλπ., σε ένα ευρύ ρεπερτόριο, ελληνικό (έντεχνο, έθνικ, ποπ, ελαφρολαϊκό, παραδοσιακό) και διεθνές.
Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής, ενώ ασχολήθηκε επίσης με την εκμάθηση άλλων οργάνων (ακκορντεόν, μπουζούκι), με την Αγιογραφία και την ζωγραφική, για την οποία τιμήθηκε με το ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στον 37ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό.
Πριν από δύο χρόνια κυκλοφόρησε η πρώτη της προσωπική δισκογραφική δουλειά με τον τίτλο «Ουράνιο Τόξο» (Protasis), που απέσπασε τις καλύτερες κριτικές από τα εγκυρότερα Μ.Μ.Ε, και στην συνέχεια ακολούθησε η συμμετοχή της στο cd του Δημήτρη Μεντζέλου (Ημισκούμπρια) "O ράπερ της χρονιάς" με το τραγούδι "Α ρε πατέρα", από την Legend, μαζί με το σχετικό videoclip (Ιούνιος 2011).

CD " O Y Ρ Α Ν Ι Ο Τ Ο Ξ Ο "
To πρώτο προσωπικό CD της Αντιγόνης Κατσούρη, που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο 2009, με τον τίτλο ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ, από την δισκογραφική εταιρεία PROTASIS, περιέχει τραγούδια που έχουν συνθέσει ο Βασίλης Καζούλλης, ο Ηλίας Κατελάνος, ο Άρης Κλεισούρας και η ίδια, τα οποία συνδυάζουν στοιχεία από διάφορα μουσικά στυλ (έθνικ, πόπ, έντεχνο, τζάζ, lounge) και έχουν κοινό παρανομαστή μία αίσθηση ηρεμίας και μία χαλαρωτική αέρινη διάθεση.

Στο cd αυτό έχει γίνει μία εξαιρετικά προσεγμένη για τα Ελληνικά δεδομένα παραγωγή από κάθε άποψη (τραγούδια, εξώφυλλο, 16 σέλιδο έγχρωμο ένθετο με δεκάδες φωτογραφίες και γραφικά), και συμμετέχουν σε αυτό κορυφαίοι Έλληνες μουσικοί σε μια τεράστια ποικιλία οργάνων (πιάνο, synth, σαξόφωνο, τρομπέτα, τρομπόνι, κλαρίνο, καβάλ, ακκορντεόν, λύρα, κιθάρες (ακουστική, ηλεκτρική κτλ), ούτι, λαούτο, κανονάκι, μαντολίνο, βιολί, βιολοντσέλο, μπάσο ηλεκτρικό,κοντραμπάσο, cajon, ντράμς, κρουστά κτλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου