ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Σαν Σήμερα...2 Οκτωβρίου

1951 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Sting (Gordon Matthew Thomas Sumner) γεννήθηκε στο Wallsend της Αγγλίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο Rock συγκρότημα The Police από το 1978 έως και το 1983. Κυκλοφορήσαν πέντε πετυχημένα άλμπουμ και κέρδισαν έξι βραβεία Grammy με τραγούδια όπως τα "Roxanne", "Can't Stand Losing You", "Walking on the Moon", "Don't Stand So Close to Me", "Every Breath You Take" κ.α. Μετά την διάλυση του συγκροτήματος ακολούθησε σόλο καριέρα, κυκλοφορώντας το πρώτο του άλμπουμ το 1985. Μέχρι σήμερα έχει κερδίσει 25 American Music Awards και 11 Grammy Awards. Δημοφιλή τραγούδια από την σόλο καριέρα του: "If You Love Somebody Set Them Free", "We'll Be Together", "Englishman in New York", "Fragile", "Mad About You" κ.α.

1971 Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκεται o Rod Stewart με το τραγούδι "Maggie May". Ήταν μέρος του τρίτου άλμπουμ του τραγουδιστή με τον τίτλο "Every Picture Tells a Story". Το 2004 στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time", βρέθηκε στην 130η θέση.

1977 Οι σοροί του Elvis Presley και της μητέρας του Gladys μεταφέρονται από το νεκροταφεία Forest Hill και θάβονται δίπλα-δίπλα στην έπαυλη Graceland, σε μια τοποθεσία που ο τραγουδιστής συνήθιζε να ονομάζει "κήπο για διαλογισμό". Η μεταφορά έγινε μετά από αποτυχημένη απόπειρα κλοπής τους.

1995 Οι Iron Maiden κυκλοφορούν το δέκατο άλμπουμ τους με τίτλο "The X Factor". Ήταν το πρώτο τους με τραγουδιστή τον Blaze Bayley στη θέση του Bruce Dickinson. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Lord of the Flies" , "Man on the Edge" κ.α.

2000 Κυκλοφορεί το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του Βρετανικού συγκροτήματος Radiohead, με τίτλο "Kid A". Γνώρισε αμέσως παγκόσμια επιτυχία και έγινε πλατινένιο πριν ακόμη ολοκληρωθεί η πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του. Στην 43η τελετή απονομής των Grammy Awards κέρδισε τα βραβεία "Best Alternative Music Album" και "Record of the Year". Το 2004 στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time", βρέθηκε στην 428η θέση. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Everything in Its Right Place", "The National Anthem", "Optimistic" κ.α.
Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου