ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Σαν Σήμερα... 30 Σεπτεμβρίου

1935 O Αμερικανός τραγουδιστής της Pop Johnny Mathis (John Royce Mathis) γεννήθηκε στο Gilmer του Texas. Ηχογράφησε πάνω από 100 άλμπουμ, με πωλήσεις στην Αμερική που ξεπερνούν τα 27 εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του τα "Chances Are" (1957) και "Too Much, Too Little, Too Late" ντουέτο με την Deniece Williams (1978). Τρία από τα τραγούδια του, τα "It's Not for Me to Say", "Misty" και "Chances Are", τιμήθηκαν με τον ειδικό βραβείο Grammy Hall of Fame το οποίο δίνεται σε ηχογραφήματα που έχουν συμπληρώσει 25 χρόνια ζωής και έχουν συμβάλει στην εξέλιξη της μουσικής. Το 2003 του απονεμήθηκε το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολική του προσφορά στην μουσική.

1964 Στα Abbey Road Studio του Λονδίνου οι The Beatles τελειώνουν τις ηχογραφήσεις των τραγουδιών "Every Little Thing", "What You're Doing" και "No Reply". Τα τραγούδια θα συμπεριληφθούν στο άλμπουμ "Beatles for Sale" που θα κυκλοφορήσει στη Μεγάλη Βρετανία τον Δεκέμβριο.

1987 Πραγματοποιείται μια special τηλεοπτική εκπομπή με οικοδεσπότη τον Roy Orbison στο Coconut Grove Club του Los Angeles. Η εκπομπή έχει τον τίτλο "Roy Orbison and Friends, A Black and White Night", ηχογραφείται και μαγνητοσκοπείται ασπρόμαυρα. Θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 1989, ένα χρόνο περίπου μετά τον θάνατο του, με τον τίτλο "A Black And White Night Live". Στην συναυλία συμμετέχουν οι μουσικοί και τραγουδιστές Bruce Springsteen, Tom Waits, Elvis Costello, k.d. lang, Jennifer Warnes, Bonnie Raitt κ.α. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Only the Lonely", "Oh, Pretty Woman", "Blue Bayou" κ.α.

1997 Ο Bob Dylan κυκλοφορεί το άλμπουμ "Time Out of Mind". Θα του χαρίσει τρία βραβεία Grammy, μεταξύ αυτών και το "Album of the Year". Την παραγωγή του άλμπουμ είχε κάνει ο Daniel Lanois. Το 2003 στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time" βρέθηκε στην 408η θέση. Δημοφιλή τραγούδια: "Love Sick", "Not Dark Yet", "Make You Feel My Love" κ.α.

2003 Κυκλοφορεί το έβδομο στούντιο άλμπουμ του Sting με τον τίτλο "Sacred Love". Θα φτάσει μέχρι την τρίτη θέση του Billboard. Το ντουέτο του με την Mary J. Blige, "Whenever I Say Your Name", κέρδισε το βραβείο Grammy "Best Pop Collaboration with Vocals". Στο άλμπουμ συμμετέχει επίσης η μουσικός του sitar Anoushka Shankar, κόρη του Ravi Shankar.
Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου