ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Σαν Σήμερα...29 Σεπτεμβριου

1935 O Αμερικανός Rock and Roll πιανίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Jerry Lee Lewis γεννήθηκε στο Ferriday της Λουϊζιάνα. Άρχισε να μαθαίνει μουσική από πολύ μικρός και οι γονείς του με σκοπό να του αγοράσουν το πρώτο του πιάνο έβαλαν υποθήκη το σπίτι τους. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Sun Records και πρωτογνώρισε μεγάλη επιτυχία το 1957 με τραγούδια όπως τα "Whole Lotta Shakin' Goin' On" και "Great Balls of Fire". Το 1986 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame και το 2004 στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Artists of All Time", βρέθηκε στην 24η θέση. Η πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού "Great Balls of Fire" (Sun Records) τιμήθηκε το 1988 με το βραβείο Grammy Hall of Fame, που δίνεται σε ηχογραφήματα που έχουν συμπληρώσει 25 χρόνια ζωής και έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της μουσικής.

1948 Ο Αμερικανός κιθαρίστας, τραγουδοποιός και βασικός τραγουδιστής του Rock συγκροτήματος Grand Funk Railroad, Mark Farner (Mark Fredrick Farner) γεννήθηκε στο Flint του Michigan. Ενσωματώθηκε στο συγκρότημα το 1969 και παρέμεινε μαζί τους μέχρι και την πρώτη διάλυση τους το 1976. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "I'm Your Captain (Closer to Home)", "We're An American Band", "Gimme Shelter", "Walk Like a Man" κ.α.

1957 Ο τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας Σωκράτης Μάλαμας γεννήθηκε στη Συκιά της Χαλκιδικής. Άρχισε την ενασχόληση του με τη μουσική σε ηλικία 13 ετών όταν αγόρασε την πρώτη του κιθάρα και στα 17 παρακολούθησε μαθήματα στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Υπήρξε κιθαρίστας στην μπάντα του Νίκου Παπάζογλου αλλά αργότερα ακολούθησε σόλο καριέρα, ηχογραφώντας με την δισκογραφική εταιρεία Λύρα. Δημοφιλή τραγούδια του: "Καληνύχτα", "Άσε τα ψέματα", "Για την Ελλάδα", "Δρόμο άλλαξε ο αέρας", "Είναι σκοτάδι", "Τσιγάρο ατέλειωτο", "Πριγκηπέσα", "Στα είπα όλα" κ.α. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Μελίνα Κανά, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Χάρις Αλεξίου, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Μίλτο Πασχαλίδη, Νίκο Χαλβατζή κ.α.

1973 Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι Grand Funk Railroad με το τραγούδι "We're an American Band". Ήταν μέρος του ομότιτλου άλμπουμ του συγκροτήματος που είχε κυκλοφορήσει τον Ιούλιο.

1975 Ο Αμερικανός Rhythm and Blues τραγουδιστής Jackie Wilson παθαίνει καρδιακή προσβολή στην σκηνή κατά την διάρκεια παράστασης στο Latin Casino του New Jersey και καθώς ερμήνευε την επιτυχία του "Lonely Teardrops". Θα πέσει σε κώμα όπου και θα παραμείνει σε αυτή τη κατάσταση μέχρι της 21 Ιανουαρίου του 1984 που θα αποβιώσει από πνευμονία σε ηλικία 49 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου