ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Σαν Σήμερα...19 Σεπτεμβρίου

1934 Ο μάνατζερ των The Beatles, Brian Epstein (Brian Samuel Epstein 1934-1967) γεννήθηκε στο Liverpool της Αγγλίας. Θεωρείται ένας από τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην επανάσταση της pop μουσικής. Είχε πληρώσει ο ίδιος το ντέμο με το οποίο τα σκαθάρια ξεκίνησαν την καριέρα τους και χωρίς την δική του βοήθεια ίσως να μην είχαν την ίδια εξέλιξη. Ο Paul McCartney είχε κάποτε δηλώσει πως αν κάποιος αξίζει να αποκαλείται το "πέμπτο Σκαθάρι", αυτός είναι ο Epstein. Υπήρξε επίσης μάνατζερ και άλλων καλλιτεχνών όπως Gerry & The Pacemakers, Billy J. Kramer and the Dakotas, Cilla Black κ.α.

1941 Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Cass Elliot (Ellen Naomi Cohen 1941-1974) γεννήθηκε στην Βαλτιμόρη του Maryland. Ήταν δημοφιλής για την συμμετοχή της στο συγκρότημα The Mamas And The Papas. Η φωνή της ακούγεται σε μεγάλες επιτυχίες του συγκροτήματος, όπως "California Dreamin'" και "Monday Monday". Μετά την διάλυση του συγκροτήματος ακολούθησε πετυχημένη σόλο καριέρα. Μεγάλη της επιτυχία, η επανεκτέλεση του δημοφιλούς τραγουδιού "Dream a Little Dream", στο ομότιτλο άλμπουμ της του 1968. Το όνομα της γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1998.

1973 Ο Αμερικανός κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Gram Parsons (Ingram Cecil Connor III 1946-1973) βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 26 ετών σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Joshua Tree της Καλιφόρνια. Η αυτοψία έδειξε πως πέθανε από ανακοπή καρδιάς που προκλήθηκε από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως International Submarine Band, The Byrds, The Flying Burrito Brothers και Emmylou Harris. Θεωρείται ένας από τους πρώτους μουσικούς που "έμπλεξαν" με μεγάλη επιτυχία την country και τη rock μουσική.

1960 Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκεται το τραγούδι "The Twist" με την φωνή του Chubby Checker. Είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 1959 από τους Hank Ballard and the Midnighters. Το τραγούδι ήρθε ακόμη μία φορά στην επικαιρότητα το 1988, όταν το ξανά ηχογράφησαν οι The Fat Boys.

1970 Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκεται η Diana Ross με το τραγούδι "Ain't No Mountain High Enough". Είναι το πρώτο τραγούδι της που βρίσκεται στο Νο1 και για το οποίο προτάθηκε για βραβείο Grammy. Είχε γραφτεί από τους Nickolas Ashford και Valerie Simpson το 1966 και πρωτογνώρισε επιτυχία με την φωνές των Marvin Gaye και Tammi Terrell το 1967.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου