ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Σαν Σήμερα... 9 Αυγούστου

1939 Ο Αφροαμερικανός τραγουδιστής Billy Henderson (1939-2007) γεννήθηκε στην Ινδιανάπολη της Ιντιάνα. Είναι δημοφιλής σαν ιδρυτικό μέλος του πολυμελές Soul συγκροτήματος The Spinners. Δημοφιλή τραγούδι με την φωνή του το "I'll Be Around" (1972).



1995 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Jerry Garcia (Jerome John Garcia 1942-1995) απεβίωσε σε ηλικία 53 ετών από καρδιακή προσβολή στο δωμάτιο του κέντρου αποτοξίνωσης όπου νοσηλεύονταν στο Forest Knolls της California. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα The Grateful Dead από το 1965 μέχρι και το θάνατο του. Στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone "The 100 Greatest Guitarists of All Time" το όνομα του βρίσκεται στην 13η θέση. Εκτός από τους Grateful Dead συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες όπως Merl Saunders, David Grisman και δημιούργησε μπάντες όπως Old and in the Way, New Riders of the Purple Sage, Jerry Garcia Band κ.α. Δημοφιλή τραγούδια του: "Dark Star", "Uncle John's Band", "Sugar Magnolia", "Good Lovin'", "Touch Of Grey" κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1994.



1980 Οι AC/DC κατακτούν για πρώτη φορά την πρώτη θέση των Βρετανικών Albums Chart με το έκτο παγκόσμιας κυκλοφορίας άλμπουμ τους "Back in Black". Είναι η πρώτη δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος που δεν τραγουδά ο Bon Scott ο οποίος είχε απεβιώσει το Φεβρουάριο του ίδιου έτους. Την θέση του πήρε ο Brian Johnson. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Back in Black", "Hells Bells", "Shoot to Thrill" κ.α. Είναι ένα από τα πιο εμπορικά άλμπουμ της hard rock/heavy metal μουσικής.



1986 Μπροστά σε 120 χιλιάδες θεατές οι Queen δίνουν την τελευταία τους συναυλία με τραγουδιστή τον Freddie Mercury στο Knebworth Park της Αγγλίας. Η παράσταση ήταν μέρος της περιοδείας Magic Tour. Τα δύο τελευταία τραγούδια ήταν τα "We Are The Champions" και "God Save The Queen".



2005 Ανακοινώνεται στον Τύπο πως ο βραβευμένος με Grammy τραγουδιστής Marc Cohn (Walking In Memphis) πυροβολήθηκε ευτυχώς όχι θανάσιμα στο κεφάλι. Δύο ημέρες νωρίτερα φεύγοντας από συναυλία του στο Denver, ο Cohn πυροβολήθηκε από έναν άνδρα επειδή αρνήθηκε να του παραδώσει το βανάκι που οδηγούσε ώστε να διαφύγει από την αστυνομία που τον καταδίωκε. Ο τραγουδιστής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του έγινε επέμβαση στον κρόταφο και πήρε εξιτήριο την επόμενη ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου