ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Σαν Σήμερα...10 Αυγούστου

1943 Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Ronnie Spector γεννήθηκε στο Harlem της Νέας Υόρκης. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο γυναικείο συγκρότημα The Ronettes και μαζί τους γνώρισε μεγάλη επιτυχία την δεκαετία του '60. Το 2007 το όνομα της, μαζί με των υπολοίπων μελών του γκρουπ, γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Ήταν παντρεμένη με τον παραγωγό Phil Spector από το 1968 έως το 1974 και υιοθέτησαν μαζί τρία παιδιά. Δημοφιλή τραγούδια του συγκροτήματος: "Be My Baby", "Baby I Love You" κ.α.

2008 Ένας από τους Αμερικανούς θρύλους της Soul, ο μουσικός, τραγουδοποιός και τραγουδιστής Isaac Hayes (Isaac Lee Hayes, Jr. 1942-2008) απεβίωσε δέκα ημέρες πριν τα 66α γενέθλια του στο Memphis του Tennessee μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Υπήρξε μία από τις μουσικές ιδιοφυΐες του 20ου αιώνα. Η μεγάλη του επιτυχία, το τραγούδι "Soul Man" θεωρείται ένα από τα τραγούδια με την μεγαλύτερη επιρροή στην μουσική τα τελευταία 50 χρόνια και έχει τιμηθεί από το Grammy Hall of Fame και το Rock and Roll Hall of Fame. Για το μουσικό θέμα της ταινίας "Shaft" (1971) τιμήθηκε το 1972 με το βραβείο Όσκαρ "Best Original Song". Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "Walk On By", "Never Can Say Goodbye", "Joy" κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Songwriters Hall of Fame το 2005. Είχε παντρευτεί τέσσερις φορές και είχε δώδεκα παιδιά.

1985 Ο Καναδός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Bryan Adams βρίσκεται στη κορυφή του Billboard 200 με το τέταρτο στούντιο άλμπουμ του με τίτλο "Reckless". Θεωρείται ένα από τα πιο εμπορικά άλμπουμ του με τραγούδια επιτυχίες όπως τα "Run to You", "Somebody", "Heaven", "Summer of '69", "One Night Love Affair" και "It's Only Love". Μέχρι σήμερα οι πωλήσεις του έχουν ξεπεράσει τα 13 εκατομμύρια αντίτυπα.

1999 Ανακοινώνεται πως ο κιθαρίστας των Oasis, Paul Arthurs γνωστός και ως "Bonehead" δεν είναι πια μέλος του γκρουπ. Έχει μόλις τελειώσει τις ηχογραφήσεις (κιθαριστικά μέρη) για το τέταρτο άλμπουμ του συγκροτήματος, "Standing on the Shoulder of Giants". Η επίσημη εκδοχή της αποχώρησης του ήταν πως ήθελε περισσότερο χρόνο με την οικογένεια του.

2008 Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Katy Perry βρίσκεται στο Νο1 των Βρετανικών Singles Chart με το "I Kissed a Girl". Είναι μέρος του άλμπουμ της "One of the Boys" που είχε κυκλοφορήσει στις 16 Ιουνίου. Οι πωλήσεις του single, μόνο στην Αμερική, ξεπέρασαν τα 4.100.000 αντίτυπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου