ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Σαν Σήμερα...8 Αυγούστου

1961Στο Barking Maternity Hospital του Essex της Αγγλίας γεννήθηκε ο κιθαρίστας και τραγουδοποιός The Edge (David Howell Evans).Όταν ήταν ενός έτους οι γονείς του μετακόμισαν στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας. Από πολύ μικρός μελέτησε πιάνο και κιθάρα. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο Rock συγκρότημα U2. Είναι μέλος του γκρουπ από την ίδρυση του, έχει ηχογραφήσει μαζί τους δώδεκα στούντιο άλμπουμ και έχει παίξει τεράστιο ρόλο στην διαμόρφωση του ήχου τους. Έχει συνεργαστεί επίσης με καλλιτέχνες όπως οι Johnny Cash, B. B. King, Tina Turner, Ronnie Wood, Jay-Z, Rihanna κ.α.

1973Ο Αμερικανός τραγουδιστής, κιθαρίστας και τραγουδοποιός Scott Stapp (Anthony Scott Flippen) γεννήθηκε στο Goldsboro της Βόρειας Καρολίνα. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο Αμερικανικό συγκρότημα Creed. Το 2005 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο "The Great Divide". Δημοφιλές τραγούδι με την φωνή του το "With Arms Wide Open" το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Best Rock Song" το 2001. Είχε επίσης προταθεί για το βραβείο Grammy "Best Rock Vocal Performance by a Duo or Group" αλλά έχασε από το "Beautiful Day" των U2.

1966 Η κρατική ραδιοφωνία της Νοτίου Αφρικής αποκλείει από το ρεπερτόριο της όλους τους δίσκους των The Beatles. Η αιτία είναι η δήλωση: "Είμαστε πιο δημοφιλής και από το Χριστό..." που έκανε ο John Lennon στην εφημερίδα London Evening Standard στις 4 Μαρτίου της ίδιας χρονιάς.

1970 Η Janis Joplin αγοράζει μια ταφόπλακα για τον τάφο της γυναίκας που επηρέασε την μουσικής της όσο κανείς άλλος, την Blues τραγουδίστρια Bessie Smith. Η Smith απεβίωσε το 1937 όταν το νοσοκομείο που βρίσκονταν κοντά στο σημείο που είχε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, αρνήθηκε να την δεχτεί επειδή ήταν μαύρη...

1987 Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι U2 και το "I Still Haven't Found What I'm Looking For". Το τραγούδι είναι μέρος του άλμπουμ τους "Joshua Tree" που κυκλοφόρησε στις 9 Μαρτίου της ίδιας χρονιάς. Ηχογραφήθηκε στο κτήριο Danesmoate House στην περιοχή Rathfarnham του Δουβλίνου το 1986.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου