ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Σαν Σήμερα...9 Απριλίου

1932 Ο Αμερικανός πρωτοπόρος Rockabilly τραγουδιστής Carl Perkins (Carl Lee Perkins 1932-1998), γνωστός και ως "The King of Rockabilly" γεννήθηκε στο Tiptonville του Tennessee. Γνώρισε επιτυχία όταν την 1η Ιανουαρίου του 1956, κυκλοφόρησε το τραγούδι "Blue Suede Shoes". Το 1987 για την προσφορά του στην μουσική, το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Τραγούδια του ερμήνευσαν οι Elvis Presley, The Beatles, Johnny Cash κ.α.


1966 Ο Percy Sledge κυκλοφορεί το τραγούδι "When A Man Loves A Woman". Ηχογραφήθηκε στα Norala Sound Studio της Alabama. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time" βρίσκεται στη 54η θέση. Σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση των Billboard Hot 100 και R&B singles charts.


1979 Στη 51η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, ο Giorgio Moroder φεύγει με το χρυσό αγαλματίδιο για την μουσική του στην ταινία "Midnight Express".


1984 Οι R.E.M. κυκλοφορούν το δεύτερο στούντιο άλμπουμ τους, με τίτλο "Reckoning". Έφτασε μέχρι το Νο27 του Billboard 200 και στη θέση No 91 των Βρετανικών Albums Chart. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ τα "So. Central Rain (I'm Sorry)", "(Don't Go Back To) Rockville" κ.α.


1997 Η δισκογραφική εταιρεία A&M Records με δελτίο τύπου στα ΜΜΕ ανακοινώνει την διάλυση του alternative rock/grunge συγκροτήματος Soundgarden. Είχαν δημιουργηθεί το 1984 και αργότερα, στις αρχές της δεκαετίας του '90, μαζί με τους Nirvana και Pearl Jam, αποτέλεσαν μέρος του μουσικού ρεύματος της "grunge".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου