ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Σαν Σήμερα...5 Απριλίου

1928 Ο Αμερικανός τραγουδιστής Tony Williams (Anthony Williams 1928-1992) γεννήθηκε στο Elizabeth του New Jersey. Είναι δημοφιλής από την συμμετοχή του στο Αμερικάνικο R&B, Soul και Rock'n'Roll συγκρότημα The Platters από το 1950 έως το 1963. Μαζί τους γνώρισε μεγάλη επιτυχία τις δεκαετίες '50 και '60 με τραγούδια όπως τα "Only You (And You Alone)", "The Great Pretender", "You'll Never Never Know", "Smoke Gets in Your Eyes" κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame μαζί με το γκρουπ το 1990.

1950 Η τραγουδίστρια των Abba, Agnetha Faltskog (Agnetha Åse Fältskog) γεννήθηκε στο Jonkoping της Σουηδίας. Το 1968 κυκλοφόρησε το πρώτο της σόλο άλμπουμ με τίτλο "Agnetha Fälstkog", το οποίο έφτασε στην κορυφή των Σουηδικών Chart. Λίγο αργότερα το 1971 ενσωματώθηκε στους Abba όπου και παρέμεινε μέχρι την διάλυση τους το 1983. Μαζί με το συγκρότημα έχει πουλήσει πάνω από 370 εκατομμύρια δίσκους.

1994 Ο τραγουδοποιός και τραγουδιστής του grunge συγκροτήματος Nirvana, Kurt Cobain (Kurt Donald Cobain 1967-1994) αυτοκτονεί στο σπίτι του στο Seattle σε ηλικία 27 ετών. Το πτώμα του βρέθηκε στις 8 Απριλίου. Άρχισε να μαθαίνει κιθάρα στα 14 του χρόνια. Στο γυμνάσιο γνώρισε τον Krist Novoselic (μπάσο) και δημιούργησαν τους Nirvana το 1987. Το 1990 ενσωματώθηκε και ο ντράμερ Dave Grohl. Γνώρισαν επιτυχία με το δεύτερο άλμπουμ τους "Nevermind" (1991). Θεωρείται ο κυρίως εκφραστής της "Generation X" και ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της γενιάς του. Οι πωλήσεις των τριών άλμπουμ του συγκροτήματος, μέχρι σήμερα, ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια αντίτυπα. Στην σύντομη καριέρα τους κέρδισαν ένα American Music Award, ένα Brit Award, ένα Grammy Award και πέντε MTV Video Music Award.

2002 Ο Αμερικανός μουσικός και τραγουδιστής του alternative/metal/grunge συγκροτήματος Alice in Chains, Layne Staley (Layne Thomas Staley 1967-2002), απεβίωσε σε ηλικία 34 ετών στο Seattle της Washington από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Το πτώμα του βρέθηκε πολλές ημέρες αργότερα. Οι Alice in Chains ήταν ένα από τα συγκροτήματα που μαζί με τους Nirvana, Soundgarden και Pearl Jam αποτέλεσαν την ραχοκοκαλιά της Grunge μουσικής του Seattle στις αρχές της δεκαετίας του '90.


1990Μετά από 15 μήνες κράτησης στις φυλακές της πολιτείας της Georgia, ο James Brown μεταφέρεται στο Lower Savannah Work Center της Βόρεια Καρολίνας όπου με ημερομίσθιο τεσσάρων δολαρίων την ημέρα, δίνει συμβουλές σε άτομα εξαρτημένα από ναρκωτικά. Ο Brown είχε φυλακιστεί με κατηγορίες που αφορούσαν χρήση ναρκωτικών, κατοχή όπλων και αντίσταση κατά των αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου