ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Σαν Σήμερα...9 Νοεμβρίου

1941 Ο Αμερικανός κιθαρίστας Tom Fogerty (Thomas Richard Fogerty 1941-1990) γεννήθηκε στο Berkeley της California. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο blues-rock συγκρότημα Creedence Clearwater Revival. Είναι αδερφός του John Fogerty, τραγουδιστή του συγκροτήματος.

1968 Στην κορυφή των Βρετανικών Singles Chart βρίσκεται ο Joe Cocker με την διασκευή στο τραγούδι των The Beatles, "With A Little Help From My Friends". Είχε πρωτοκυκλοφορήσει από "τα σκαθάρια" την 1η Ιουνίου του 1967.

1976 Το rock συγκρότημα Tom Petty and the Heartbreakers κυκλοφορεί το πρώτο του στούντιο άλμπουμ με τίτλο το όνομα του. Ηχογραφήθηκε στο Shelter Studio του Hollywood. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Breakdown", "Anything That's Rock 'n' Roll", "American Girl" κ.α.

1985 Στο No 1 του Billboard Hot 100 βρίσκεται ο Jan Hammer με το ορχηστρικό θέμα "Miami Vice" της ομότιτλης τηλεοπτικής σειράς. Το 1986 θα κερδίσει δύο βραβεία Grammy, τα "Best Instrumental Composition" και "Best Pop Instrumental Performance".

2007 Κυκλοφορεί από το Αμερικάνικο rock συγκρότημα The Killers η συλλογή τραγουδιών με τίτλο "Sawdust". Το άλμπουμ περιέχει ξαναηχογραφημένα B-sides, σπάνιες εκτελέσεις τραγουδιών του συγκροτήματος, διασκευές και remixes. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Tranquilize" με τον Lou Reed, "Shadowplay" (Joy Division).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου