ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Σαν Σήμερα...22 Φεβρουαρίου

1974 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός James Blunt (James Hillier Blount) γεννήθηκε στο Tidworth του Wiltshire. Έγινε δημοφιλής μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού "You're Beautiful" το 2004. Έχει κυκλοφορήσει τρία στούντιο άλμπουμ και έχει κερδίσει δυο Brit Awards, δυο Ivor Novello Awards. Είναι επίσης γνωστός για την προσφορά του στους 'Γιατρούς Χωρίς Σύνορα', δίνοντας συναυλίες για να τους ενισχύσει. Πρόσφατα συμμετείχε στην επανεκτέλεση του τραγουδιού των R.E.M. "Everybody Hurts", με σκοπό συλλογή χρημάτων για την ενίσχυση των πληγέντων από τον σεισμό στην Haiti. Μέχρι σήμερα έχει πουλήσει πάνω από 15 εκατομμύρια άλμπουμ.

1956 Ο Elvis Presley κάνει για πρώτη φορά την είσοδο του στα Αμερικάνικα charts με το τραγούδι "Heartbreak Hotel". Το τραγούδι ηχογραφήθηκε στις 10 Ιανουαρίου και είναι το πρώτο του στην RCA Records.


1977 Στην κορυφή του Billboard Hot 100 είναι το τραγούδι "New Kid in Town" του συγκροτήματος Eagles. Είναι το πρώτο single από το άλμπουμ τους "Hotel California" και το πρώτο τους χρυσό με πωλήσεις πάνω από ένα εκατομμύρια αντίτυπα.


1989 Στην τελετή απονομής των Grammy Awards που πραγματοποιείται στο Shrine Auditorium του Los Angeles, οι Metallica τραγουδούν το "One". Τελικά το βραβείο "Best Hard Rock/Metal Performance Vocal or Instrumental" κερδίζουν οι Jethro Tull. Τα βραβεία "Song of the Year", "Record of the Year" και "Best Pop Vocal Performance, Male" κερδίζουν η Linda Goldstein (παραγωγός) και ο Bobby McFerrin για το τραγούδι "Don't Worry, Be Happy". Άλλα βραβεία: "Album of the Year" George Michael για το "Faith" και "Best New Artist", "Best Pop Vocal Performance, Female" και "Best Contemporary Folk Recording" η Tracy Chapman.

1993 Κυκλοφορεί το πρώτο στούντιο άλμπουμ του Βρετανικού Alternative Rock συγκροτήματος Radiohead, με τον τίτλο "Pablo Honey". Ηχογραφήθηκε στα Chipping Norton Studios και Countryard Studio μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου του 1992. Ανέβηκε μέχρι το Νο22 των Βρετανικών charts. Το άλμπουμ περιέχει ίσως το γνωστότερο τραγούδι του συγκροτήματος, "Creep".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου