ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Σαν Σήμερα... 3 Οκτωβρίου

1932 Ο Αμερικανός κιθαρίστας και τραγουδιστής της Blues Albert Collins (1932-1993) γεννήθηκε στη Leona του Texas. Αποκαλείτε και "The Ice Man", "The Master of the Telecaster" και "The Razor Blade". Ξεκίνησε την καριέρα του το 1952 παίζοντας σε διάφορα συγκροτήματα στην περιοχή του Houston. Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία ήταν το ορχηστρικό μουσικό κομμάτι "Frosty". Το 1983 κέρδισε το βραβείο W. C. Handy "Best Blues Album of the Year" για το "Don't Lose Your Cool" και το 1987 μοιράστηκε με τους Robert Cray και Johnny Copeland, βραβείο Grammy για το άλμπουμ "Showdown!". Υπήρξε επιρροή για πολλούς κιθαρίστες όπως Gary Moore, Debbie Davies, Stevie Ray Vaughan, John Mayer, Frank Zappa, Ronnie Wood, Jimmy Page, Eric Clapton, κ.α. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες του 20ου αιώνα.


1938 Ένας από τους πρωτοπόρους της Rock and Roll, ο Eddie Cochran (Edward Ray Cochran 1938-1960) γεννήθηκε στο Albert Lea της Minnesota. Ξεκίνησε την καριέρα του πρωταγωνιστώντας στη ταινία-μιούζικαλ "The Girl Can't Help It", όπου και τραγουδούσε το "Twenty Flight Rock". Ένα χρόνο αργότερα σημείωσε την μεγαλύτερη του επιτυχία με το τίτλο "Summertime Blues" και ακολούθησαν επιτυχίες όπως "C'mon Everybody", "Somethin' Else", κ.α. Το 1987 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Τα τραγούδια του έχουν ξανά τραγουδηθεί από τους The Who, The Beach Boys, The Beatles, The White Stripes, κ.α.


1954 Γεννήθηκε στο Dallas του Texas ο Blues κιθαρίστας Stevie Ray Vaughan (Stephen Ray Vaughan 1954-1990). Το 1989 κέρδισε το πρώτο του βραβείο Grammy "Best Contemporary Blues Album" για το "In Step". Τιμήθηκε με το ίδιο βραβείο για τα άλμπουμ "Family Style" (1990) και "The Sky Is Crying" (1992), ενώ του απονεμήθηκε το βραβείο Grammy "Best Rock Instrumental Performance" για την διασκευή στο τραγούδι του Jimi Hendrix "Little Wing". Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Blues/Rock κιθαρίστες και επιρροή για πολλούς μουσικούς όπως Joe Bonamassa, John Mayer, Robert Randolph, Kenny Wayne Shepherd, Colin James, Eric Johnson, Orianthi, John Petrucci, κ.α.


1992 Στην πρώτη θέση των Βρετανικών Albums Chart βρίσκονται οι Abba με την συλλογή τραγουδιών τους "ABBA Gold: Greatest Hits". Είχε κυκλοφορήσει στις 21 Σεπτεμβρίου και μέχρι τα Χριστούγεννα θα πουλήσει πάνω από 3 εκατομμύρια αντίτυπα.


2000 Οι Green Day κυκλοφορούν το έκτο τους στούντιο άλμπουμ, με τον τίτλο "Warning". Ηχογραφήθηκε τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο στο Studio 880 της Oakland της California. Θα επανακυκλοφορήσει σε βινύλιο στις 14 Ιουλίου του 2009. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Minority", "Warning", κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου