ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Σαν Σήμερα...4 Οκτωβρίου

1970 Η Janis Joplin (Janis Lyn Joplin 1943-1970) βρίσκεται νεκρή σε ηλικία 27 ετών από υπερβολική δόση ηρωίνης στο ξενοδοχείο Landmark του Hollywood. Αφού δεν φάνηκε στο Sunset Sound Studio που επρόκειτο να ηχογραφήσει για το νέο της άλμπουμ, ο παραγωγός της Paul A. Rothchild αποφασίζει να την επισκεφτεί στο ξενοδοχείο όπου και την βρίσκει νεκρή στο πάτωμα του δωματίου. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Artists of All Time", βρίσκεται στη 46η θέση. Υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων Kozmic Blues και Big Brother and The Holding Company. Το όνομα της γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1995 και δέκα χρόνια αργότερα της απονεμήθηκε το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement".

1969 Στην κορυφή του US Billboard 200 βρίσκονται οι Creedence Clearwater Revival με το τρίτο τους άλμπουμ "Green River". Ηχογραφήθηκε στα Wally Heider Studios του San Francisco της California. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ "Green River" και "Bad Moon Rising".

1975 Το άλμπουμ "Wish You Were Here" των Pink Floyd ανεβαίνει στο No 1 του US Billboard 200. Είναι το ένατο άλμπουμ του συγκροτήματος και ηχογραφήθηκε το διάστημα Ιανουάριος με Ιούλιος στα Abbey Road Studios του Λονδίνου. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Shine On You Crazy Diamond", "Wish You Were Here", κ.α.

1994 Κυκλοφορεί το τρίτο στούντιο άλμπουμ του Αμερικανικού συγκροτήματος Dream Theater, με τον τίτλο "Awake". Ήταν το τελευταίο άλμπουμ του συγκροτήματος με κιμπορντίστα τον Kevin Moore. Το άλμπουμ δεν γνώρισε την αναμενόμενη εμπορική επιτυχία και το μοναδικό τραγούδι που ξεχώρισε ήταν το "Lie". Παρόλο που δεν σημείωσε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία, έγινε δεκτό με μεγάλο ενθουσιασμό από τον μουσικό Τύπο.

1999 Οι Μuse κυκλοφορούν το πρώτο τους στούντιο άλμπουμ, με τίτλο "Showbiz". Ηχογραφήθηκε το διάστημα Απρίλιο με Μάιο στα RAK Studios του Λονδίνου και Sawmills Studio του Cornwall. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Sunburn", "Unintended", κ.α. Έφτασε μέχρι το No 29 των UK Albums Chart.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου