ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Σαν Σήμερα...9 Οκτωβρίου

1940 Γεννήθηκε στο Liverpool της Αγγλίας, ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός John Lennon (John Winston Lennon 1940-1980). Μαζί με τον Paul McCartney υπήρξαν ιδρυτικά μέλη του Βρετανικού συγκροτήματος The Quarrymen που αργότερα μετονομάστηκαν σε The Beatles. Μετά την αποχώρηση του τον Σεπτέμβριο του 1969 ακολούθησε σόλο καριέρα, έχοντας μαζί την σύντροφό του Yoko Ono, με την ονομασία John Lennon/Plastic Ono Band. Οι πωλήσεις των The Beatles ξεπερνούν σήμερα τα 170 εκατομμύρια αντίτυπα και της σόλο δισκογραφίας του τα 14 εκατομμύρια. Το 2008 στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The Greatest Singer of All Time", βρέθηκε στην όγδοη θέση. Το όνομα του γράφτηκε στο Songwriters Hall of Fame το 1987 και στο Rock and Roll Hall of Fame το 1994. Το τραγούδι του "Imagine" βρίσκεται στη λίστα του Rock and Roll Hall of Fame, "The 500 Songs that Shaped Rock and Roll". Θεωρείται μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του 20ου αιώνα.

1969 Η Βρετανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός P.J. Harvey (Polly Jean Harvey) γεννήθηκε στο Dorset της Αγγλίας. Υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων Automatic Dlamini (1987-1991) και PJ Harvey Trio (1991-1993). Το 1995 κυκλοφόρησε το πρώτο της σόλο άλμπουμ, με τον τίτλο "To Bring You My Love". Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή της: "Down by the Water", "Henry Lee" (με τους Nick Cave and the Bad Seeds), "This Is Love", "When Under Ether", κ.α. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Tricky, Thom Yorke, κ.α.

1961 Στην πρώτη θέση του US Billboard Hot 100 βρίσκεται ο Ray Charles με το τραγούδι του "Hit The Road Jack". Είναι το δεύτερο No 1 του τραγουδοποιού και θα παραμείνει στην κορυφή για δύο εβδομάδες. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time", βρίσκεται στη 377η θέση.

1987 Το ντοκιμαντέρ "Hail! Hail! Rock 'n' Roll" κάνει πρεμιέρα στην Αμερική. Το φιλμ 120 λεπτών περιέχει πλάνα από δύο συναυλίες που είχαν πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 1986 στο Fox Theatre του St. Louis για τα 60α γενέθλια του Chuck Berry. Συμμετείχαν καλλιτέχνες όπως Keith Richards, Eric Clapton, Robert Cray, Linda Ronstadt, Etta James, Julian Lennon, κ.α.

2005 Στην κορυφή των U.K. Album Chart βρίσκονται οι Franz Ferdinand και το δεύτερο άλμπουμ τους με τον τίτλο "You Could Have It So Much Better". Είχε κυκλοφορήσει στις 3 Οκτωβρίου. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ "Do You Want To", "Walk Away", "Eleanor Put Your Boots On", κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου