ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Σαν Σήμερα...5 Οκτωβρίου

1947 Ο τραγουδιστής του Rock συγκροτήματος AC/DC, Brian Johnson, γεννήθηκε στο Gateshead της Αγγλίας. Άρχισε την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του '70 σαν μέλος των συγκροτημάτων Gobi Desert Canoe Club, Fresh και The Jasper Hart Band. Το 1976 κυκλοφόρησε το πρώτο του σόλο single με τον τίτλο "I Can't Forget You Now". Μετά τον θάνατο του τραγουδιστή των AC/DC, Bon Scott, τον Μάρτιο του 1980 συμμετείχε σε οντισιόν του συγκροτήματος στο Λονδίνο και κέρδισε την θέση. Το 2003 το όνομα του, με των υπολοίπων της μπάντας, γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Οι πωλήσεις τους ξεπερνούν μέχρι σήμερα τα 160 εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "Back in Black", "For Those About to Rock (We Salute You)", "Thunderstruck", κ.α.


1954 Ο Ιρλανδός τραγουδιστής Bob Geldof (Robert Frederick Zenon Geldof) γεννήθηκε στο Δουβλίνο. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα The Boomtown Rats με τους οποίους γνώρισε επιτυχία το 1979 με το τραγούδι "I Don't Like Mondays". Το 1984 μαζί με τον Midge Ure έγραψε το πιο δημοφιλές σύγχρονο Χριστουγεννιάτικο τραγούδι, "Do They Know It's Christmas?", με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 3,5 εκατομμύρια αντίτυπα. Ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής της ταινίας του 1982, "Pink Floyd The Wall".


1962 Οι The Beatles κυκλοφορούν το πρώτο τους single με τον τίτλο "Love Me Do". Έφτασε μέχρι το Νο17 των Βρετανικών charts ενώ στην Αμερική μέχρι το Νο1 του Billboard. Ηχογραφήθηκε στις 6 Ιουνίου, 4 και 11 Σεπτεμβρίου στα Abbey Road Studios του Λονδίνου.

1979 Κυκλοφορεί το δεύτερο άλμπουμ των The Police με τον τίτλο "Regatta de Blanc". Ηχογραφήθηκε στα Surrey Sound Studios το διάστημα Φεβρουάριος – Αύγουστος. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Message in a Bottle", "Walking on the Moon", κ.α. Το 2003 στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time", βρέθηκε στην 369η θέση.
2004 Η αίτηση αποφυλάκισης του Mark David Chapman απορρίπτεται για τρίτη φορά. Στις 8 Δεκεμβρίου του 1980 ο Chapman είχε δολοφονήσει τον John Lennon, έξω από το σπίτι του στην Νέα Υόρκη. Η πολιτεία είχε ξανά αρνηθεί την αποφυλάκιση του Chapman το 2000 και 2002.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου