ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Σαν Σήμερα...22 Ιουνίου


22 Ιουνίου 1937 Ο ιδρυτής της Ανεξάρτητης θρυλικής δισκογραφικής εταιρείας Island Records, Chris Blackwell, γεννήθηκε στο Λονδίνο της Αγγλίας. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 2001. Θεωρείται ο άνθρωπος που έκανε γνωστή την reggae σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η φήμη και η επιτυχία της Island Records απογειώθηκε με καλλιτέχνες όπως οι Bob Marley, Grace Jones και U2. Άλλοι καλλιτέχνες της εταιρείας: The Spencer Davis Group, Traffic, King Crimson, Emerson, Lake & Palmer, Jethro Tull, Cat Stevens, κ.α.



22 Ιουνίου 1964 Γεννήθηκε στη Γλασκώβη της Σκωτίας, ο τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος του rock συγκροτήματος Primal Scream, Bobby Gillespie (Robert Bernard Gillespie). Ξεκίνησε την καριέρα του παίζοντας τύμπανα με τους The Jesus and Mary Chain.



22 Ιουνίου 1968 Στην πρώτη θέση των Βρετανικών Singles Chart βρίσκονται οι The Rolling Stones με το τραγούδι "Jumpin' Jack Flash". Είχε κυκλοφορήσει στην Αγγλία στις 24 Μαΐου. Το τραγούδι είχε ηχογραφηθεί κατά την διάρκεια της δημιουργίας του άλμπουμ "Beggars Banquet" αλλά τελικά δεν συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά, στην συλλογή τραγουδιών "Through the Past, Darkly (Big Hits Vol. 2)", ένα περίπου χρόνο μετά την κυκλοφορία του.



22 Ιουνίου 1991 Σε μια δημοπρασία του Sotheby's στο Λος Άντζελες, ο Eddie Murphy ξοδεύει πάνω από 31 χιλιάδες δολάρια για ένα γιλέκο, μια κορδέλα μαλλιών και ένα φουλάρι που άνηκαν στον Jimi Hendrix. Ο Ιταλός διοργανωτής συναυλιών Red Ronnie πλήρωσε πάνω από 35 χιλιάδες δολάρια για τους χειρόγραφους στίχους του τραγουδιού "Room Full of Mirrors".



22 Ιουνίου 2003 Οι Evanescence βρίσκονται στην κορυφή των Βρετανικών Albums Chart με το "Fallen". Είναι το πρώτο στούντιο άλμπουμ του Αμερικανικού goth/rock συγκροτήματος και είχε κυκλοφορήσει το Μάρτιο. Είναι το πιο εμπορικό τους άλμπουμ, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια αντίτυπα. Το 2004 για το άλμπουμ αυτό, στην 46η απονομή των Grammy Awards, οι Evanescence κέρδισαν τα βραβεία "Best New Artist" και "Best Hard Rock Performance". Την ίδια στιγμή το single "Bring Me to Life" εξακολουθεί, για τρίτη εβδομάδα, να βρίσκεται στην πρώτη θέση των Βρετανικών Singles Chart.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου