ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Σαν Σήμερα...13 Μαίου

13 Μαίου 1950 Γεννήθηκε στο Michigan, ο μεγάλος τραγουδιστής και τραγουδοποιός της R&B/Soul Stevie Wonder (Stevland Hardaway Judkins). Γεννήθηκε τυφλός. Άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με την μουσική από την ηλικία των έντεκα. Μέχρι στιγμής στην καριέρα του έχει κερδίσει 22 βραβεία Grammy και το 2009 του δόθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ο τίτλος "Messenger of Peace". Μεγάλες του επιτυχίες τα τραγούδια: "Signed, Sealed, Delivered I'm Yours", "Superstition", "You Are the Sunshine of My Life", "Higher Ground", "I Just Called to Say I Love You", "Part-Time Lover", κ.α.

13 Μαίου 1966 Κυκλοφορεί στην Μεγάλη Βρετανία, από την Decca και τους The Rolling Stones, το single "Paint It Black". Το τραγούδι ήταν μέρος του τέταρτου στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος, "Aftermath". Ήταν μια δημιουργία των Mick Jagger και Keith Richards. Το χαρακτηριστικό riff, στην εισαγωγή του τραγουδιού, ανήκει στον κιθαρίστα Brian Jones. Ανέβηκε στο Νο1 των Βρετανικών και Αμερικάνικων charts.

13 Μαίου 1970 Η ταινία ντοκιμαντέρ των The Beatles, "Let It Be", κάνει πρεμιέρα σε κινηματογράφο της Νέας Υόρκης. Γυρίστηκε το 1969 κατά την διάρκεια των προβών και των ηχογραφήσεων των σκαθαριών για το ομώνυμο άλμπουμ. Εκτός από τραγούδια του συγκροτήματος, στη ταινία ακούγονται και τραγούδια όπως "Bésame Mucho", "Shake Rattle and Roll", κ.α. Κέρδισε δύο σημαντικά βραβεία, ένα Oscar και το Grammy "Original Song Score".

13 Μαίου 1993 Οι Red Hot Chili Peppers, Bette Midler και Barry White δανείζουν τις φωνές τους στο 22ο και τελευταίο επεισόδιο του τέταρτου κύκλου της τηλεοπτικής σειράς κινουμένων σχεδίων "The Simpsons", "Krusty Gets Kancelled".

13 Μαίου 2003 Κυκλοφορεί, σε Αμερική και Καναδά, το πέμπτο στούντιο άλμπουμ του τραγουδιστή Marilyn Manson με τίτλο "The Golden Age of Grotesque". Την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του πούλησε, μόνο στις Η.Π.Α., 120 χιλιάδες αντίτυπα και έκανε ντεμπούτο στο Νο1 του US Billboard 200.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου