ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Σαν Σήμερα...12 Μαίου

12 Μαίου 1942 Γεννήθηκε ο rock τραγουδιστής και στιχουργός Ian Dury (1942-2000). Γνώρισε επιτυχία την δεκαετία του '70 με το New Wave συγκρότημα Ian Dury and the Blockheads. Δημοφιλή τραγούδια τους: "What a Waste", "Hit Me With Your Rhythm Stick", "Sex & Drugs & Rock & Roll", κ.α.

12 Μαίου 1948 Στο Birmingham της Αγγλίας γεννήθηκε ο Βρετανός τραγουδοποιός Steve Winwood. Υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων The Spencer Davis Group, Traffic και Blind Faith. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "100 Greatest Singers of All Time", βρίσκεται στη θέση 33. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως Muddy Waters, John Lee Hooker, T-Bone Walker, Howlin' Wolf, B. B. King, Eric Clapton, κ.α. Το 1986 ανέβηκε στην κορυφή του US Billboard Hot 100 με το τραγούδι "Higher Love" με το ποίο κέρδισε δύο βραβεία Grammy, "Record of the Year" και "Best Male Pop Vocal Performance".

12 Μαίου 1965 Στα RCA Studios του Hollywood, οι The Rolling Stones ξεκινούν τις ηχογραφήσεις του τραγουδιού "(I Can't Get No) Satisfaction". Στην Αμερική θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο και θα ανέβει στο Νο1 του US Billboard Hot 100, όπου θα παραμείνει για 4 εβδομάδες. Στην Μεγάλη Βρετανία θα κυκλοφορήσει λίγο αργότερα, τον Αύγουστο.

12 Μαίου 1998 Ο Lenny Kravitz κυκλοφορεί το πέμπτο στούντιο άλμπουμ του, με τον τίτλο "5". Είναι ίσως το πιο εμπορικό άλμπουμ του Αμερικανού καλλιτέχνη με πωλήσεις άνω των έξι εκατομμυρίων αντίτυπα παγκοσμίως. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "I Belong to You", "Fly Away", καθώς και το "American Woman" στην επανέκδοση του 1999. Ο Kravitz κέρδισε δύο βραβεία Grammy "Best Male Rock Vocal Performance" για τα τραγούδια "Fly Away" και "American Woman", το 1999 και 2000 αντίστοιχα.

12 Μαίου 2009 Η Yoko Ono, σε συνεργασία με το μουσείο Rock And Roll Hall Of Fame, διοργανώνει μια έκθεση με θέμα την περίοδο που ο John Lennon ζούσε στην Νέα Υόρκη. Ανάμεσα στα εκθέματα είναι η μπλούζα του Lennon με το λογότυπο της Νέας Υόρκης, τα χαρακτηριστικά συρμάτινα γυαλιά του και… τα ματωμένα ρούχα από την δολοφονία του. Συγκεκριμένα μαζί με την καφέ σακούλα μέσα στην οποία η αστυνομία της Νέας Υόρκης παρέδωσε τα ρούχα στην Ono.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου