ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Σαν Σήμερα...9 Μαίου

9 Μαίου 1945 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Lou Reed (Lewis Allan Reed) γεννήθηκε στο Brooklyn της Νέας Υόρκης. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος Velvet Underground αλλά από το 1970 ακολούθησε και επιτυχημένη σόλο καριέρα . Το 1972 με την κυκλοφορία του άλμπουμ "Transformer", σε παραγωγή του David Bowie και Mick Ronson, έβγαλε επιτυχίες όπως τα "Perfect Day" και "Walk on the Wild Side".

9 Μαίου 1962 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ιδρυτικό μέλος του πρωτοπόρου Synthpop/Alternative Rock συγκροτήματος Depeche Mode, Dave Gahan, γεννήθηκε στο North Weald του Essex. Από την αρχή της δημιουργίας τους, οι Depeche Mode δεν σταμάτησαν ποτέ να απασχολούν την μουσική επικαιρότητα με πετυχημένα άλμπουμ. Οι πωλήσεις τους ξεπερνούν τα 110 εκατομμύρια αντίτυπα. Έχουν 48 Νο1 τραγούδια και άλμπουμ στα charts Ευρώπης και Αμερικής.

9 Μαίου 1962 Οι ίδιες κασέτες με τραγούδια των The Beatles που είχε απορρίψει η Decca Records δίνονται από τον Brian Epstein στον παραγωγό της EMI, George Martin. Η εταιρεία συμφωνεί να αρχίζουν ηχογραφήσεις. Οι The Beatles μπήκαν για πρώτη φορά στο στούντιο με την EMI στις 4 Ιουνίου.

9 Μαίου 1974 Ο Bruce Springsteen ανοίγει συναυλία της Bonnie Raitt στην Βοστώνη των Η.Π.Α. Ένας από τους ανθρώπους που παρακολουθούν την συναυλία είναι και ο μελλοντικός του μάνατζερ Jon Landau, ο οποίος δηλώνει: "Είδα έναν μεγάλο rock & roll τραγουδιστή και το όνομα του είναι Bruce Springsteen".

9 Μαίου 1987 Στην πρώτη θέση του US Billboard 200 βρίσκεται το άλμπουμ των U2, "The Joshua Tree". Είχε κυκλοφορήσει στις 9 Μαρτίου και την παραγωγή είχαν επιμεληθεί οι Daniel Lanois και Brian Eno. Δημοφιλή τραγούδια: "Where the Streets Have No Name", "With or Without You", "I Still Haven't Found What I'm Looking For", κ.α. Στην 30η απονομή των Grammy, το άλμπουμ απέσπασε 2 βραβεία: "Album of the Year" και "Best Rock Performance By a Duo or Group With Vocal".

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου