ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Σαν Σήμερα...28 Απριλίου

28 Απριλίου 1953 Η τραγουδίστρια και μπασίστρια των Sonic Youth, Kim Gordon, γεννήθηκε στο Rochester της Νέας Υόρκης. Συνεργάστηκε επίσης με καλλιτέχνες όπως William Winant, Lydia Lunch και Courtney Love όπου υπήρξε και παραγωγός στο πρώτο άλμπουμ της "Pretty on the Inside".

28 Απριλίου 1980 Ο Tommy Caldwell (1949-1980), μπασίστας και τραγουδιστής των The Marshall Tucker Band, σκοτώθηκε σε ηλικία 30 ετών όταν το jeep που οδηγούσε συνεπλάκη σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Μαζί με την μπάντα του βοήθησαν στην εξέλιξη και καθιέρωση του Southern Rock στις αρχές της δεκαετίες του '70.

28 Απριλίου 1963 O Andrew Loog Oldham βλέπει τους The Rolling Stones για πρώτη φορά στο Crawdaddy Club του Λονδίνου. Από την επόμενη ημέρα θα είναι ο επίσημος μάνατζερ τους. Τρία χρονιά αργότερα πούλησε το μερίδιο του μάνατζμεντ στον Allen Klein, λίγο αργότερα και μάνατζερ των The Beatles, αλλά συνέχισε να εργάζεται σαν παραγωγός τους έναν ακόμη χρόνο.

28 Απριλίου 1966 Είναι η πρώτη ημέρα ηχογραφήσεων των The Beatles για το τραγούδι "Eleanor Rigby". Ο Paul McCartney είχε κάποτε δηλώσει πως το όνομα 'Eleanor' το δανείστηκε από την ηθοποιό Eleanor Bron, η οποία είχε πάρει μέρος στην ταινία του συγκροτήματος "Help!" και το 'Rigby' από ένα κατάστημα στο Bristol, "Rigby & Evens Ltd, Wine & Spirit Shippers".

28 Απριλίου 1973 Στην πρώτη θέση των Βρετανικών Albums Chart βρίσκονται οι The Faces με το άλμπουμ "Ooh La La". Δυστυχώς θα είναι και το τελευταίο τους, αφού λίγο αργότερα διαλύθηκαν μιας και ο Rod Stewart ακολούθησε σόλο καριέρα.

28 Απριλίου 1979 Στην πρώτη θέση του US Billboard Hot 100 βρίσκονται οι Blondie με το τραγούδι "Heart Of Glass". Ήταν μέρος του τρίτου άλμπουμ του συγκροτήματος "Parallel Lines".

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου