ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Σαν Σήμερα...25 Απριλίου

25 Απριλίου 1923 Ο θρυλικός Blues κιθαρίστας και τραγουδιστής Albert King (1923-1992) γεννήθηκε στο Indianola του Mississippi. Θεωρείται ένας από τους "Τρεις Βασιλιάδες της Blues κιθάρας". Μεγάλοι κιθαρίστες όπως οι Jimi Hendrix, Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan, πέρασαν μεγάλο μέρος της ζωής τους μελετώντας το μοναδικό στυλ παιξίματος του. Μεγάλη του επιτυχία το τραγούδι "As The Years Go Passing By", το οποίο έχουν διασκευάσει και τραγουδήσει οι Animals, Santana, Gary Moore, κ.α.

25 Απριλίου 1933 Ο Αμερικανός τραγουδοποιός Jerry Leiber γεννήθηκε στην Βαλτιμόρη. Έγραψε τραγούδια επιτυχίες όπως: "Hound Dog", "Kansas City", "Jailhouse Rock", κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Songwriters Hall of Fame (1985) και Rock and Roll Hall of Fame (1987).

25 Απριλίου 1964 Οι Βρετανοί The Beatles κατέκτησαν, με τρία τραγούδια, την κορυφή των Αμερικάνικων Singles Chart. Στην πρώτη θέση του US Billboard Hot 100 βρίσκεται το τραγούδι "Can't Buy Me Love", ακολουθεί στην δεύτερη θέση το "Twist And Shout" και στην τρίτη το "Do You Want To Know A Secret".

25 Απριλίου 1990 Η λευκή ηλεκτρική κιθάρα Fender Stratocaster με την οποία ο Jimi Hendrix έπαιξε το "The Star-Spangled Banner" στο Woodstock, πουλήθηκε σε δημοπρασία του Sotherby’s στο Λονδίνο. Την κιθάρα είχε στην κατοχή του ο ντράμερ των The Jimi Hendrix Experience, Mitch Mitchell. Πουλήθηκε στον Ιταλό τηλεπαρουσιαστή Gabriele Ansaloni, γνωστός ως Red Ronnie, για $295,000. Η κιθάρα αυτή άλλαξε πολλές φορές χέρια και σήμερα βρίσκεται στο μουσείο Experience Music Project στην γενέτειρα του Hendrix, στο Seattle.

25 Απριλίου 2003 Οι γονείς του Jim Morrison, George και Clara, καταθέτουν μήνυση σε δικαστήριο του Los Angeles, κατά του συγκροτήματος The Doors 21st Century. Το γκρουπ είχε σχηματιστεί από τα πρώην μέλη των The Doors, Ray Manzarek (πλήκτρα) και Robby Krieger (κιθάρα), και με τραγουδιστή τον Ian Astbury του συγκροτήματος The Cult. Στην μήνυση αναφέρουν πως θέλουν να σταματήσουν τα πρώην μέλη του συγκροτήματος να κάνουν "κακόβουλη κατάχρηση" του ονόματος και του logo των The Doors.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου