ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Σαν Σήμερα...27 Απριλίου

27 Απριλίου 1947 Ο Ουαλός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μέλος του rock συγκροτήματος Badfinger, Pete Ham (Peter William Ham 1947-1975), γεννήθηκε στο Swansea της Ουαλίας. Μεγάλη του επιτυχία το τραγούδι-μπαλάντα "Without You" που έγραψε με τον μπασίστα Tom Evans. Ο Paul McCartney, αναφερόμενος στο τραγούδι, το είχε χαρακτηρίσει: "...the killer song of all time". Έχει τραγουδηθεί από καλλιτέχνες όπως: Harry Nilsson, Mariah Carey, κ.α.

27 Απριλίου 1964 Κυκλοφορεί στην μεγάλη Βρετανία το πρώτο βιβλίο του John Lennon, με τίτλο "In His Own Write". Το βιβλίο περιέχει μικρές ιστορίες και σχέδια του τραγουδιστή. Το 1968, το βιβλίο μετατράπηκε σε θεατρικό έργο και ανέβηκε στο The Royal National Theatre του Λονδίνου.

27 Απριλίου 1968 Οι Simon & Garfunkel κυκλοφορούν το τραγούδι "Mrs. Robinson". Μια νεότερη ηχογράφηση του τραγουδιού προϋπήρχε στο soundtrack της ταινίας "The Graduate" (1967). Το 1969 απέσπασε το βραβείο Grammy "Record of the Year".

27 Απριλίου 1975 Κατά την διάρκεια των εμφανίσεων των Pink Floyd στο club Arena του Los Angeles, συνελήφθησαν 511 άτομα για κατοχή ναρκωτικών.

27 Απριλίου 1982 Ο Frank Zappa κυκλοφορεί το τραγούδι "Valley Girl", το οποίο είχε γράψει μαζί με την 14χρονη κόρη του Moon Unit Zappa. Θα γίνει η μεγαλύτερη επιτυχία του τραγουδιστή, ανεβαίνοντας μέχρι τη θέση 32 του US Billboard Hot 100.

27 Απριλίου 2003 Ο Iggy Pop ξαναβρίσκεται στην σκηνή με τους The Stooges, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, την τελευταία βραδιά του Coachella Festival της California. Την ίδια ημέρα του φεστιβάλ εμφανίζονται καλλιτέχνες όπως The White Stripes, Blur, κ.α.

27 Απριλίου 2006 Ο κιθαρίστας των The Rolling Stones, Keith Richards, παθαίνει εγκεφαλική αιμορραγία μετά από πτώση του από φοίνικα όπου είχε σκαρφαλώσει, κατά την διάρκεια των διακοπών του στα νησιά Fiji. Θα υποβληθεί σε πετυχημένη εγχείρηση.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου