ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Σαν Σήμερα...26 Aπριλίου

26 Απριλίου 1940 O Ιταλός παραγωγός και τραγουδοποιός Giorgio Moroder (Hansjörg Moroder) γεννήθηκε στο Ortisei της Ιταλίας. Έχει κερδίσει 3 βραβεία Oscar για την μουσική και τα τραγούδια του σε ταινίες, το βραβείο "Best Original Score" για την μουσική της ταινίας "Midnight Express" (1978), το "Best Song" για το τραγούδι "Take My Breath Away" της ταινίας "Top Gun" (1986) και το "Best Song" για το τραγούδι "Flashdance... What a Feeling" για την ταινία "Flashdance" (1983) για την οποία κέρδισε και 3 βραβεία Grammy Awards. Υπήρξε ιδιοκτήτης των Musicland Studios στο Μόναχο, όπου ηχογράφησαν καλλιτέχνες όπως Led Zeppelin, Queen, Elton John, κ.α. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι David Bowie, Irene Cara, Blondie, κ.α.

26 Απριλίου 1960 Στο Birmingham της Αγγλίας γεννήθηκε ο ντράμερ και ιδρυτικό μέλος των Duran Duran, Roger Taylor. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος από το 1980 και ηχογράφησε μαζί τους 3 στούντιο άλμπουμ "Duran Duran", "Rio" και "Seven and the Ragged Tiger" καθώς και το live album "Arena". Αποχώρησε το 1985 μετά την εμφάνιση τους στο Live Aid για να επιστέψει για ένα μικρό διάστημα το 1994.

26 Απριλίου 1964 Λίγες ημέρες μετά τα γενέθλια του, ο Roy Orbison κάνει πάρτι στο οποίο παρευρίσκονται αρκετοί φίλοι του, ανάμεσα σε αυτούς και οι The Beatles και The Rolling Stones. Νωρίτερα το απόγευμα, τα δύο συγκροτήματα είχαν παρευρεθεί στα βραβεία της εφημερίδας New Musical Express, στο Wembley, όπου έπαιξαν ζωντανά μπροστά σε 10.000 φίλους τους.

26 Απριλίου 1965 Ο Bob Dylan φτάνει στην Μεγάλη Βρετανία για την προώθηση του νέου άλμπουμ "Bringing It All Back Home", το οποίο είχε κυκλοφορήσει στις 22 Μαρτίου. Κατά την διάρκεια των συναυλιών αρχίζουν τα γυρίσματα για το ντοκιμαντέρ "Don't Look Back". Θα κυκλοφορήσει δύο χρόνια περίπου αργότερα, στις 17 Μαΐου του 1967.

26 Απριλίου 1966 Σε δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times αναφέρεται πως με εντολή δικαστικής αρχής ο Ray Charles υποχρεώθηκε να μεταβεί σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης για να υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν έχει απεξαρτοποιηθεί από τα ναρκωτικά...

26 Απριλίου 1980 Οι Βρετανοί The English Beat κυκλοφορούν το τραγούδι "Mirror in the Bathroom". Είναι το πρώτο Βρετανικό single το οποίο ηχογραφήθηκε ψηφιακά και ήταν μέρος του πρώτου τους άλμπουμ "I Just Can't Stop It".

26 Απριλίου 1982 Καθώς οι The Clash κάνουν πρόβα στο West London Studio, ο Joe Strummer ξαφνικά αποφασίζει να φύγει και να επιβιβαστεί σε τρένο για την Γαλλία και εξαφανίζεται. Το συγκρότημα αναγκάζεται να ακυρώσει την προγραμματισμένη περιοδεία του. Ο Strummer επέστρεψε στις 18 Μαΐου και δικαιολογήθηκε πως λόγω της εξάντλησης του από τις υποχρεώσεις του γκρουπ... έχασε τον punk προσανατολισμό του.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου