ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Σαν Σήμερα...12 Οκτωβρίου

1948 Ο Ρυθμικός κιθαρίστας και τραγουδιστής Rick Parfitt (Richard John Parfitt) γεννήθηκε στο Surrey της Αγγλίας. Είναι μέλος του Βρετανικού συγκροτήματος Status Quo από το 1967. Έγραψε μερικά από τα πιο δημοφιλή τραγούδια του γκρουπ, μεταξύ αυτών τα τραγούδια "Whatever You Want", "Again and Again" και "Rain".


1997 Ένας από τους πιο δημοφιλής καλλιτέχνες της δεκαετίας του '70, ο John Denver (Henry John Deutschendorf, Jr. 1943-1997) απεβίωσε σε ηλικία 53 ετών όταν το αεροπλάνο που πιλοτάριζε συνετρίβη στο Monterey Bay της California. Ήταν γνωστός και ως Poet Laureate of Colorado. Πολλά από τα τραγούδια του γνώρισαν παγκόσμια επιτυχία, όπως τα "Leaving on a Jet Plane", "Take Me Home, Country Roads", "Rocky Mountain High", "Sunshine on My Shoulders", "Thank God I'm a Country Boy", "Annie's Song", "Calypso", κ.α. Το 1974 κέρδισε το βραβείο της Academy of Country Music "Album of the Year" για το "Back Home Again". Τρία American Music Awards μεταξύ αυτών τα "Favorite Pop/Rock Male Artist" το 1975, "Favorite Country Male Artist" το 1976 και δύο Grammy Awards, "Entertainer of the Year" το 1975 και "Song of the Year" το 1975. Το όνομα του γράφτηκε στο Songwriters Hall of Fame το 1996.


1966 Ο Αμερικανός κιθαρίστας Jimi Hendrix δημιουργεί το συγκρότημα The Jimi Hendrix Experience. Τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας είναι ο Noel Redding στο μπάσο και τα φωνητικά και ο ντράμερ Mitch Mitchell. Έμειναν μαζί για τρία περίπου χρόνια και κυκλοφόρησαν τα άλμπουμ "Are You Experienced" (1967), "Axis: Bold as Love" (1967) και "Electric Ladyland" (1968).


1978 Ο Sid Vicious των The Sex Pistols ανακαλύπτει νεκρή στο μπάνιο του ξενοδοχείου Chelsea του Manhattan την σύντροφό του Nancy Spungen. Ο Vicious συνελήφθη και κατηγορήθηκε για φόνο. Λίγο αργότερα θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 25 χιλιάδων δολαρίων. Δέκα ημέρες μετά, θα επιχειρήσει αποτυχημένα να αυτοκτονήσει κόβοντας τις φλέβες του. Οι θεωρίες που ακολούθησαν τον θάνατο της Spungen είναι πολλές και μέχρι σήμερα κανείς δεν γνωρίζει τη πραγματικά συνέβη.


1996 Οι The Rolling Stones, 28 χρόνια περίπου μετά την δημιουργία του, κυκλοφορούν το ντοκιμαντέρ "The Rolling Stones Rock and Roll Circus". Στις 11 Δεκεμβρίου του 1968 στις 2 το μεσημέρι άρχισε η κινηματογράφηση της ταινίας/συναυλίας στην οποία συμμετείχαν, εκτός των διοργανωτών The Rolling Stones και οι The Who, Taj Mahal, Marianne Faithfull, Jethro Tull, John Lennon, Yoko Ono, Eric Clapton, Mitch Mitchell, κ.α. Το φιλμ αρχικά ήταν να προβληθεί από το BBC αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ μιας οι Stones δεν ήταν ευχαριστημένοι με την απόδοση τους και "θορυβημένοι" από την εξαιρετική παρουσία των The Who. Από τότε τα ίχνη του χάθηκαν μέχρι που το 1989 μεγάλο μέρος του υλικού βρέθηκε πεταμένο σε ένα κελάρι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου