ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Σαν Σήμερα...6 Αυγούστου

1983 Ο Γερμανός Avant-garde μουσικός και τραγουδιστής Klaus Nomi (Klaus Sperber 1944-1983) απεβίωσε σε ηλικία 39 ετών από την ασθένεια του AIDS στη Νέα Υόρκη. Ήταν από τις πρώτες διασημότητες που πέθαναν από την ασθένεια. Ήταν δημοφιλής για την εκκεντρική του εμφάνιση και την mezzo-soprano φωνή του. Ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια με την φωνή του, είναι το "Total Eclipse".

1965 Οι The Beatles κυκλοφορούν το πέμπτο άλμπουμ τους και soundtrack της δεύτερης και ομότιτλης ταινίας τους, "Help!". Το 2003 το άλμπουμ μπήκε στην 332η θέση της λίστας του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time". Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Help!", "You've Got to Hide Your Love Away", "Ticket to Ride", "Yesterday", κ.α.

1970 Στο Shea Stadium της Νέας Υόρκης πραγματοποιείται η φιλανθρωπικού χαρακτήρα συναυλία, Festival for Peace. Ήταν η δεύτερη από μια σειρά ολοήμερων εκδηλώσεων για την ενίσχυση των θυμάτων πολέμου του Βιετνάμ. Η πρώτη, Winter Festival for Peace, είχε πραγματοποιηθεί το χειμώνα στο Madison Square Garden. Η ημερομηνία όμως για την καλοκαιρινή συναυλία ήταν καταλυτική, διότι σύμπιπτε με την 25η επέτειο από την πρώτη χρήση ατομικού όπλου, όπου οι Η.Π.Α. βομβάρδισαν τη Hiroshima της Ιαπωνίας στις 6 Αυγούστου του 1945, κατά την διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που εμφανίστηκαν ήταν οι Janis Joplin, Paul Simon, Creedence Clearwater Revival, Steppenwolf, The James Gang, Miles Davis, Johnny Winter, Herbie Hancock, κ.α.

1973 Ο Stevie Wonder τραυματίζεται σοβαρά σε αυτοκινητιστικό ατύχημα κατά την διάρκεια περιοδείας του στην Βόρεια Καρολίνα. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε πέφτει στο πίσω μέρος ενός φορτηγού, διαλύοντας το παρμπρίζ και προκαλώντας σοβαρό τραύμα στο κεφάλι του Wonder, ο οποίος βρισκόταν στην θέση του συνοδηγού. Ο Wonder θα πέσει σε κώμα για τέσσερις ημέρες και τα τραύματα του στο κεφάλι θα προκαλέσουν την μερική απώλεια όσφρησης. Ο Wonder θα αναρρώσει και θα εμφανιστεί σε συναυλία λίγους μήνες αργότερα, το Μάρτιο του 1974, στο Madison Square Garden.

1982 Η Αμερικάνικη πρεμιέρα της ταινίας "Pink Floyd The Wall", σε σκηνοθεσία του Alan Parker και με πρωταγωνιστή τον Bob Geldof, πραγματοποιείται στην Νέα Υόρκη. Η επίσημη πρεμιέρα, στην Μεγάλη Βρετανία, είχε πραγματοποιηθεί λίγο νωρίτερα στο Λονδίνο, στις 14 Ιουλίου.

1988 Μετά από πολλές εβδομάδες στο US Billboard 200, οι Guns n' Roses σκαρφαλώνουν στην πρώτη θέση με το άλμπουμ "Appetite For Destruction". Είναι το πρώτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος και είχε κυκλοφορήσει ένα χρόνο νωρίτερα, στις 21 Ιουλίου του 1987. Μέχρι σήμερα έχει γίνει 18 φορές πλατινένιο, με πωλήσεις παγκοσμίως που ξεπερνούν τα 38 εκατομμύρια αντίτυπα. Ξεχώρισαν τα τραγούδια: "Welcome to the Jungle", "Paradise City", "Sweet Child o' Mine", κ.α. Στη λίστα του περιοδικού Guitar World, "The 100 Greatest Guitar Albums of All Time", βρίσκεται στη 2η θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου