ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Σαν Σήμερα...2 Αυγούστου

1944 O Βρετανός ντράμερ και τραγουδοποιός Jim Capaldi (Nicola James Capaldi 1944-2005) γεννήθηκε στο Evesham της Αγγλίας. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του rock συγκροτήματος Traffic αλλά συνεργάστηκε και με πολλούς καλλιτέχνες όπως οι Jimi Hendrix, Eric Clapton, George Harrison, κ.α.

1961 Ο κιθαρίστας και παραγωγός Pete de Freitas (Pete Louis Vincent de Freitas 1961-1989) γεννήθηκε στο Port of Spain του Trinidad and Tobago. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος Echo & the Bunnymen.

1983 Ο θρυλικός μπασίστας James Jamerson (James Lee Jamerson 1936-1983) απεβίωσε σε ηλικία 47 ετών από κύρωση του ύπατος. Τις δεκαετίες '60 και '70 είχε ηχογραφήσει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Motown Records, "For Once in My Life" (Stevie Wonder), "Dancing in the Street" (Martha and the Vandellas), "I Heard It Through the Grapevine" (Gladys Knight and the Pips), "Reach Out I'll Be There" (The Four Tops), κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 2000. Το χαρακτηριστικό παίξιμο του έπαιξε σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του ήχου της Motown. Πολλοί είναι οι μπασίστες που έχουν επηρεαστεί από τον James Jamerson, όπως οι Bernard Odum (James Brown's band), John Alec Entwistle (The Who), John Paul Jones (Led Zeppelin), κ.α. Το 2009 το όνομα του γράφτηκε στο Fender Hall of Fame.

1962 Ο Bob Dylan αλλάζει το όνομα του επίσημα, από Robert Zimmerman με το οποίο βαφτίστηκε. Την ίδια ημέρα, υπογράφει συμβόλαιο με τον μάνατζερ Albert Grossman.

1975 Στην κορυφή του US Billboard Hot 100 βρίσκονται οι Eagles με το τραγούδι "One of These Nights". Ήταν μια δημιουργία των Don Henley και Glenn Frey για το ομότιτλο άλμπουμ τους. Ήταν το δεύτερο τραγούδι του συγκροτήματος που ανέβηκε στο No 1 του Billboard.

1993 Ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Rick James, δημοφιλής από την μεγάλη του επιτυχία "Super Freak", συλλαμβάνεται στο Los Angeles και κατηγορείται πως βασάνισε σεξουαλικά την 24χρονη Frances Alley. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, την κρατούσε όμηρο για έξι ημέρες, της έκαιγε τα πόδια και αφού με την βία της χορηγούσε ναρκωτικές ουσίες την ανάγκαζε σε σεξουαλικές πράξεις. Λίγο αργότερα θα βρεθεί ένοχος και θα εκτίσει ποινή 2 χρόνων στην φυλακή Folsom.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου