ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Σαν Σήμερα...5 Αυγούστου

1966 Κυκλοφορεί στην Μεγάλη Βρετανία το έβδομο άλμπουμ των The Beatles, "Revolver". Ήταν ένα αρκετά πιο κιθαριστικό άλμπουμ σε σχέση με το προηγούμενο τους, "Rubber Soul". Σκαρφάλωσε στο No 1 σε Αγγλία και Αμερική και ξεχώρισαν τραγούδια όπως τα "Taxman", "Eleanor Rigby", "Yellow Submarine", "She Said She Said", "Good Day Sunshine", "Tomorrow Never Knows". Το εξώφυλλο ήταν μια δημιουργία του Γερμανού μπασίστα και φίλου του συγκροτήματος Klaus Voormann. Το 2003 μπήκε στην τρίτη θέση της λίστας του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time". Στη λίστα του περιοδικού Guitar World, "The Greatest 100 Guitar Albums of All Time", οι αναγνώστες το τοποθέτησαν στην δέκατη θέση.

1967 Οι Pink Floyd κυκλοφορούν στην Μεγάλη Βρετανία το πρώτο τους άλμπουμ με τον τίτλο "The Piper at the Gates of Dawn". Ηχογραφήθηκε στα EMI Studios του Λονδίνου από το Φεβρουάριο έως και τον Μάρτιο. Ήταν το μοναδικό άλμπουμ του συγκροτήματος που δημιουργήθηκε κάτω από την "αρχηγεία" του Syd Barrett. Ανέβηκε μέχρι την έκτη θέση του UK Albums Chart και ξεχώρισαν τραγούδια όπως "Astronomy Domine", "Matilda Mother", "Flaming", κ.α.

1978 Στην πρώτη θέση του US Billboard Hot 100 βρίσκονται οι The Rolling Stones με το τραγούδι "Miss You". Είναι το όγδοο No 1 του συγκροτήματος και ήταν μέρος του άλμπουμ τους "Some Girls". Το τραγούδι ήταν μια δημιουργία του Mick Jagger και του κιμπορντίστα Billy Preston. Το 2010 μπήκε στη 498η θέση της λίστας του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time".

1992 Ο Αμερικανός ντράμερ και ιδρυτικό μέλος των Toto, Jeff Porcaro (Jeffrey Thomas Porcaro 1954-1992), απεβίωσε σε ηλικία 38 ετών από καρδιακή ανακοπή η οποία προήρθε από αλλεργική αντίδραση... σε εντομοκτόνο. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία με το συγκρότημα με τραγούδια όπως "Hold the Line", "Rosanna", "Africa", κ.α. Συνεργάστηκε επίσης με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως Eric Clapton, Michael Jackson, John Sebastian, Elton John, Dire Straits, Pink Floyd, Bruce Springsteen, Miles Davis, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου