ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Σαν Σήμερα...18 Ιουλίου

1929 O Αμερικανός τραγουδιστής Screamin' Jay Hawkins (Jalacy Hawkins 1929-2000) γεννήθηκε στο Cleveland του Ohio. Ήταν γνωστός για τον χαρακτηριστικό θεατρικό τρόπο που τραγουδούσε. Μεγάλη του επιτυχία το τραγούδι "I Put a Spell on You" το 1956, το οποίο γράφτηκε στη λίστα του Rock and Roll Hall of Fame, "500 Songs that Shaped Rock and Roll".

1938 Ο κιμπορντίστας Ian Stewart (Ian Andrew Robert Stewart 1938-1985) γεννήθηκε στο Fife της Σκωτίας. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος The Rolling Stones. Απολύθηκε από το γκρουπ τον Μάιο του 1963 αλλά παρέμεινε μαζί τους και εργάστηκε σαν road manager και περιστασιακά σαν πιανίστας.



1963 Οι The Beatles ηχογραφούν το τραγούδι "Money (That's What I Want)". Είχε πρωτοηχογραφηθεί από τον Barrett Strong το 1959. Τα επόμενα χρόνια, εκτός από τα σκαθάρια, θα το τραγουδήσουν καλλιτέχνες όπως οι Buddy Guy, The Rolling Stones, The Who, Led Zeppelin, The Doors, Ike & Tina Turner, κ.α.



1975 Στο Lyceum Theater του Λονδίνου, οι Bob Marley & the Wailers δίνουν την πρώτη από τις δύο προγραμματισμένες παραστάσεις τους οι οποίες θα ηχογραφηθούν και θα κυκλοφορήσουν στις 5 Δεκεμβρίου με τον τίτλο "Live!". Στο άλμπουμ συμπεριλαμβάνονται δημοφιλή τραγούδια όπως: "No Woman, No Cry", "I Shot The Sheriff", "Get Up, Stand Up".



2006 Ο κιθαρίστας Chris Karloff αποχωρεί από τους Kasabian. Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν πως το διαζύγιο ήρθε μετά από καλλιτεχνικές διαφορές που προέκυψαν κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων του δεύτερου άλμπουμ τους, "Empire".

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου