ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Σαν Σήμερα...17 Ιουλίου

1959 H μεγάλη κυρία της Jazz Billie Holiday (Elinore Harris 1915-1959) πέθανε σε ηλικία 44 ετών στην Νέα Υόρκη από κύρωση του ύπατος λόγω χρόνιας εξάρτησης από το αλκοόλ. Τιμήθηκε με το βραβείο Grammy Lifetime Achievement το 1987 για την συνολική της προσφορά στην μουσική. Τρεις από τις ηχογραφήσεις της, "Strange Fruit" (1939), "God Bless the Child" (1941) και "Lover Man (Oh, Where Can You Be?)" (1945), κέρδισαν τον τιμητικό τίτλο Grammy Hall of Fame. Το φιλμ του 1972, "Lady Sings the Blues" είναι βασισμένο στην ζωή της. Κατά την διάρκεια της καριέρας της ηχογράφησε περισσότερους από 100 δίσκους και συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα της Jazz όπως οι Count Basie και Duke Ellington. Θεωρείται μια από τις σημαντικότερες τραγουδίστριες όλων των εποχών.

1968 Η ταινία κινουμένων σχεδίων των The Beatles, "Yellow Submarine", κάνει πρεμιέρα στο The London Pavilion. Τα 4 σκαθάρια δεν είχαν δανείσει της φωνές τους στους ήρωες της ταινίας αλλά παρευρέθηκαν στην πρεμιέρα. Στην ταινία ακούγονται τα τραγούδια "Yellow Submarine", "Eleanor Rigby", "A Day In The Life", "Lucy in the Sky with Diamonds", "With a Little Help from My Friends", κ.α.


1979 Στην μέση της περιοδείας των Thin Lizzy στην Αμερική, ο κιθαρίστας Gary Moore αποφασίζει να εγκαταλείψει την μπάντα. Μετά από χρόνια, σε συνέντευξή του, ο Moore δήλωσε πως μετάνιωσε για τον τρόπο αλλά όχι και για το ότι έφυγε...


1996 Ο ντράμερ των Smashing Pumpkins, Jimmy Chamberlin, απολύθηκε από το συγκρότημα μετά την σύλληψη του για κατοχή ναρκωτικών. Ο ντράμερ ήταν στο ίδιο δωμάτιο με τον Jonathan Melvoin, την νύχτα του θανάτου του από υπερβολική δόση ηρωίνης. Το συγκρότημα τον θεώρησε, εν μέρη, υπεύθυνο για τον θάνατο του Melvoin.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου