ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Σαν Σήμερα...13 Ιουλίου


1942Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας Roger McGuinn (James Joseph McGuinn III) γεννήθηκε στο Chicago. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο rock συγκρότημα The Byrds. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1991. Με το συγκρότημα γνώρισαν επιτυχία την δεκαετία του '60, με τραγούδια όπως: "Mr. Tambourine Man" (Bob Dylan) και "Turn! Turn! Turn!" (Pete Seeger).



1968 Στην κορυφή του US Billboard 200 βρίσκεται το άλμπουμ των Simon & Garfunkel, "Bookends". Είχε κυκλοφορήσει τον Απρίλιο και περιείχε τραγούδια όπως τα "Mrs. Robinson", "A Hazy Shade of Winter", κ.α. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Albums of All Time", βρίσκεται στην θέση 233.



1973 Οι Queen κυκλοφορούν το πρώτο και ομώνυμο άλμπουμ τους. Ηχογραφήθηκε στα Trident Studios και De Lane Lea Studios του Λονδίνου. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Keep Yourself Alive", "Great King Rat", "Liar", κ.α. Θα ανέβει μέχρι την 24η θέση των Βρετανικών charts και την 83η των Αμερικάνικων.



1974 O Eric Clapton κυκλοφορεί την δική του εκδοχή του τραγουδιού "I Shot the Sheriff". Το είχε πρωτοηχογραφήσει τον Απρίλιο του 1973, στο Harry J. Studios της Jamaica ο Bob Marley, για το άλμπουμ των The Wailers "Burnin'". Ο Clapton το τραγούδησε για το άλμπουμ του "461 Ocean Boulevard" και θεωρείται η πιο πετυχημένη εμπορικά εκτέλεση, φτάνοντας στην πρώτη θέση του US Billboard Hot 100.



2004 Ο μπασίστας του glam punk συγκροτήματος New York Dolls, Arthur "Killer" Kane (Arthur Harold Kane, Jr. 1949-2004), πέθανε σε ηλικία 55 ετών από λευχαιμία στο Los Angeles, 22 ημέρες μετά την επανένωση του συγκροτήματος. Οι New York Dolls είχαν δημιουργηθεί το 1971 και διαλύθηκαν το 1976. Ο Kane θεώρησε πως είχε απλά κρυολογήσει άσχημα, όμως με την επίσκεψή του στο νοσοκομείο οι γιατροί του διέγνωσαν λευχαιμία. Απεβίωσε μέσα σε δύο ώρες από την διάγνωση...
Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου