ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Σαν Σήμερα 15 Ιουλίου

1956 O τραγουδιστής, τραγουδοποιός και στιχουργός του Βρετανικού post-punk συγκροτήματος Joy Division, Ian Curtis (Ian Kevin Curtis 1956-1980), γεννήθηκε στο Stretford της Αγγλίας. Μαζί με τους Bernard Sumner και Peter Hook, το 1976 δημιούργησε τους Joy Division. Κυκλοφόρησε μαζί τους δύο άλμπουμ, "Unknown Pleasures" (1979) και "Closer" (1980). Δημοφιλή τραγούδια τους: "New Dawn Fades", "She's Lost Control", "Isolation", "Love Will Tear Us Apart", κ.α. Αν και η πορεία τους ήταν σύντομη, η επιρροή τους στην εναλλακτική μουσική ήταν μεγάλη. Πολλοί είναι οι καλλιτέχνες και τα συγροτήματα που έχουν παραδεχτεί κατά καιρούς την επιρροή των Joy Division, Interpol, Editors, Moby, John Frusciante (Red Hot Chili Peppers), Bono (U2), κ.α.



1956 Γεννήθηκε στο Brooklyn της Νέας Υόρκης, ο ντράμερ Marky Ramone (Marc Steven Bell). Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα Ramones. Συμμετείχε επίσης σε συγκροτήματα όπως Dust, Wayne County and the Backstreet Boys, κ.α. Ενσωματώθηκε με τους Ramones μετά την αποχώρηση του ντράμερ τους Tommy Ramone το 1978. Αντιμετώπιζε προβλήματα αλκοολισμού και έφυγε από την μπάντα το 1983 για να επιστρέψει και πάλι το 1987.



1970 Στην κορυφή του US Billboard Hot 100 βρίσκεται το τραγούδι "Mama Told Me Not to Come" των Three Dog Night. Ήταν μια δημιουργία του Randy Newman και η πρώτη ηχογράφηση του τραγουδιού έγινε από τους Eric Burdon & The Animals. Με τα χρόνια, διασκευάστηκε από πολλούς καλλιτέχνες όπως Wilson Pickett, Tom Jones, κ.α.



1978 Στην πρώτη θέση του US Billboard 200 είναι το άλμπουμ των The Rolling Stones, "Some Girls". Είναι το έβδομο No 1 άλμπουμ του συγκροτήματος. Κυκλοφόρησε στις 8 Ιουνίου και περιείχε τραγούδια όπως "Miss You", "Beast of Burden", κ.α.


1989 Οι Pink Floyd δίνουν παράσταση σε μια πλωτή εξέδρα στα κανάλια της Βενετίας. Συγκεντρώνονται 200 χιλιάδες θαυμαστές τους. Την επόμενη ημέρα διαπιστώνεται πως αρκετά από τα μάρμαρα και τα μνημεία της πόλης έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές...
Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου