ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Σαν Σήμερα...18 Ιουνίου

18 Ιουνόυ 1942 O τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ένα από τα τέσσερα σκαθάρια, ο Paul McCartney (Sir James Paul McCartney), γεννήθηκε στο Liverpool της Αγγλίας. Η καριέρα του άρχισε όταν τον Ιούλιο του 1957 ενσωματώθηκε στο συγκρότημα The Quarrymen, όπου ένα από τα μέλη ήταν και ο John Lennon. Γνώρισε τεράστια επιτυχία με τους The Beatles την δεκαετία του '60, γράφοντας μερικά από τα πιο δημοφιλή τραγούδια τους, αν και συχνά δίπλα στο όνομα του γράφονταν και αυτό του Lennon. Μετά την διάλυση του συγκροτήματος το 1970, συνεργάστηκε με την γυναίκα του Linda McCartney και σχημάτισε τους Wings. Συνεργάστηκε επίσης με καλλιτέχνες όπως οι Stevie Wonder, Michael Jackson, Eric Stewart, Elvis Costello, κ.α. Το όνομα του έχει γραφτεί στο βιβλίο The Guinness Book Of Records σαν ο πιο πετυχημένος καλλιτέχνης της σύγχρονης μουσικής με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια αντίτυπα και πάνω από 60 χρυσούς δίσκους. Έχει κερδίσει ένα βραβείο Oscar ("Let It Be" - The Beatles), τρία βραβεία Grammy, μεταξύ αυτών και το Lifetime Achievement Award το 1991, κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1988.



18 Ιουνίου 1967 Είναι η τρίτη και τελευταία ημέρα του Monterey Pop Festival και η πρώτη εμφάνιση των The Jimi Hendrix Experience στις ΗΠΑ. Στο τέλος της εμφάνισής τους, με μια διαφορετική εκτέλεση του τραγουδιού "Wild Thing", ο Jimi Hendrix έβαλε φωτιά και έπειτα έσπασε την κιθάρα του. Εμφανίστηκαν επίσης οι Big Brother & the Holding Company, Buffalo Springfield, The Who, The Grateful Dead, Scott McKenzie και οι The Mamas & the Papas.



18 Ιουνίου 1977 Ο τραγουδιστής των Sex Pistols, Johnny Rotten (John Lydon), δέχεται επίθεση από συμμορία και μαχαιρώνεται στο αριστερό χέρι και στο πόδι. Είναι λίγο μετά την κυκλοφορία του single "God Save The Queen", το οποίο παρόλο που ήταν επιτυχία, προκάλεσε αντιδράσεις στην τότε πουριτανική Βρετανική κοινωνία. Από τότε ο Rotten δυσκολεύεται να κλείσει τα δάχτυλα του σε γροθιά.



18 Ιουνίου 1984 Σε συναυλία των Judas Priest στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης, η κατάσταση βγαίνει ελέγχου όταν το κοινό τρελαίνεται και αρχίζει να ξυλώνει τα καθίσματα και να τα πετάει στην σκηνή... Το συγκρότημα θα πληρώσει για τις ζημιές αλλά θα του απαγορευτεί να ξαναεμφανιστεί στο MSG.



18 Ιουνίου 2004 Σε μια συναυλία του David Bowie, στο Oslo της Νορβηγίας, ένας από τους 7500 παρευρισκόμενους εκτόξευσε ένα γλειφιτζούρι το οποίο τον χτύπησε στο αριστερό μάτι. Όπως είναι γνωστό, το αριστερό μάτι του Bowie είναι γυάλινο. "Είσαστε τυχεροί που δεν χτυπήσατε το καλό μάτι..." είχε πει αστειευόμενος στο κοινό. Μετά από αυτό το ατύχημα, οι γιατροί τον συμβούλεψαν να ακυρώσει το υπόλοιπο των συναυλιών του.

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου