ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Σαν Σήμερα...14 Ιουνίου

14 Ιουνίου 1949 Ο Βρετανός ντράμερ Alan White γεννήθηκε στο Pelton του County Durham. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στα συγκροτήματα Yes και Plastic Ono Band. Σαν επαγγελματίας μουσικός έχει συμμετάσχει σε πάνω από 50 άλμπουμ καλλιτεχνών, όπως των John Lennon, George Harrison, Joe Cocker, κ.α.

14 Ιυνίου 1989 Ο 27χρονος Pete de Freitas (Pete Louis Vincent de Freitas 1961-1989), ντράμερ των Echo & the Bunnymen, σκοτώθηκε σε δυστύχημα που είχε με την μηχανή του, κατευθυνόμενος από το Λονδίνο στο Λίβερπουλ. Ήταν μέλος του συγκροτήματος από το 1979.

14 Ιουνίου 1995 Ο Ιρλανδός rock κιθαρίστας και τραγουδιστής Rory Gallagher (William Rory Gallagher 1948-1995) πέθανε σε ηλικία 47 ετών από επιπλοκές που είχε η μεταμόσχευση που του είχε γίνει στο συκώτι. Άρχισε να μαθαίνει κιθάρα από τα σχολικά του χρόνια, αγαπούσε και έπαιζε τραγούδια των Buddy Holly και Eddie Cochran. Αργότερα ανακάλυψε την blues μουσική μέσα από τα τραγούδια του Muddy Waters και πειραματίστηκε με διάφορα στυλ. Στις αρχές της δεκαετίας του '60 δημιούργησε το συγκρότημα The Taste και μετά την διάλυση τους ακολούθησε σόλο καριέρα. Δημοφιλή του τραγούδια: "Tattoo'd Lady", "Let Me In", "Do You Read Me", "Shadow Play", "Moonchild", κ.α. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες της γενιάς του.

14 Ιουνίου 1965 Στα Abbey Road Studios οι The Beatles ηχογραφούν ένα από τα πιο διασκευασμένα τραγούδια στην ιστορία της μουσικής, το "Yesterday". Ήταν μέρος του άλμπουμ "Help!" το οποίο κυκλοφόρησε στις 6 Αυγούστου. Αν και είχε γραφτεί από τον Paul McCartney καταχωρήθηκε σαν Lennon/McCartney, όπως τα περισσότερα τραγούδια τους. Μόνο στην Αμερική πούλησε ένα εκατομμύριο αντίτυπα μέσα σε πέντε εβδομάδες.

14 Ιουνίου 1970 Οι Derek & the Dominos πραγματοποιούν την πρώτη τους συναυλία στο Lyceum Theatre του Λονδίνου. Εκείνη την βραδιά αποφασίστηκε και οριστικά, το όνομα του συγκροτήματος που μέχρι εκείνη την στιγμή ονομάζονταν "Eric Clapton and Friends"...

Πηγή: http://www.musicdiary.gr/

1 σχόλιο: