ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Έχει και η Ελλάδα τους ΖΖ Τop της

Κιθάρες, ηλεκτρισμός και southern rock.
Οι Έλληνες ΖΖ Τοp υποδέχονται το θρυλικό γκρουπ και ανεβάζουν την ένταση της εγχώριας σκηνής «Μυρίζει» Νότος, ουίσκι και ηλεκτρικός πυρετός. Ο μπάρμαν έχει ιδρώσει και οι κιθάρες βουίζουν σαν να κυνηγάνε να πιάσουν τους στίχους που ξέφυγαν. Κλασικό σκηνικό κλασικού ροκ με σαφείς «νότιες» προεκτάσεις. Και ενώ οι θρυλικοί ΖΖ Τop, από τους πρωτομάστορες του είδους, βρίσκονται ήδη στον δρόμο προς Αθήνα για την πρώτη συναυλία τους στα μέρη μας, η εγχώρια σκηνή καλά κρατεί και οι Έλληνες ρόκερ ανεμίζουν τις σημαίες τους.
Του Νότου φυσικά.
Τους πετυχαίνω στον δρόμο για Σόφια. Οι Αθηναίοι «Νότιοι» Down & Οut κατευθύνονται βόρεια για να συναντήσουν την μπάντα των γενειοφόρων. «Θα ανοίξουμε για τους ΖΖ Τop στο Ακαντέμικ Στάντιουμ στη Σόφια και αμέσως στο FΥRΟΜ και μετά κολλητά φεύγουμε για Ιρλανδία για τρεις συναυλίες στο Guinness Jazz Festival», λένε οι Down & Οut, δηλαδή ο Βoogieman (κιθάρα), o Little Τonnie (ντραμς) και ο Virgil (μπάσο), με φανερή περηφάνια, καθώς οι ΖΖ Τop φιγουράρουν πρώτοι στις δικές τους επιρροές. Τα παιδιά από το Μπραχάμι είναι της ίδιας άποψης των Skynyrd, ότι «home is where the heart is» (σπίτι είναι όπου είναι η καρδιά) και αυτό που κάνουν είναι να αφήνουν τις εμπνεύσεις ελεύθερες να τους οδηγούν στις μουσικές τους. Αν κάποιοι αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν αμερικάνικο southern rock να ευδοκιμεί στα νότια προάστια της Αθήνας, δεν έχει παρά να δει τους Down & Οut λάιβ στη σκηνή. Είναι the real thing και το καταλαβαίνεις με το που ακουμπήσουν τα δάχτυλα στις χορδές της κιθάρας.
Το southern rock έχει παράδοση στο ελληνικό κοινό, γιατί πολύ κοντά στις ρίζες του ροκ εν ρολ και των μπλουζ καθώς είναι, ηχεί οικείο και δυνατό. Ο δρόμος, η περιπέτεια και το ροκ εν ρολ λάιφσταϊλ φτιάχνουν ένα πολύ δελεαστικό πακέτο, που αν η μπάντα που παίζει στη σκηνή «το έχει», η χημεία λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο.
Κομβικό σημείο για την ελληνική σκηνή και «καυτό» σημείο συνάντησης για φαν, συγκροτήματα και απλούς ακροατές, είναι τo σάιτ www. southernrock.gr. «Είναι ένας τόπος», λένε οι δημιουργοί του, «όπου μοιραζόμαστε με τους φίλους μας γνώση, απόψεις, εμπειρίες, ειδήσεις και άλλα. Και όσοι συμμετέχουν σε αυτό είναι άνθρωποι με διαφορετικές ηλικίες, επαγγέλματα και απόψεις, αλλά με κοινή αναφορά την αγάπη τους για αυτήν τη μουσική».
ΙΝFΟ
Οι ΖΖ Τοp το Σάββατο στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Τae Κwon Do) Εισιτήρια 50 ευρώ (προπώληση), 55 (ταμείο). Τηλ. 210-7234.567
«Με το μαντίλι α λα Σπρίνγκστιν»
Οι Skelters βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη και από εκεί πρόκειται να κατέβουν στο Φάληρο για να παίξουν στην αθηναϊκή συναυλία των ΖΖ Τop σαν αυθεντικό ροκ εν ρολ συγκρότημα που είναι. «Προτιμάμε ακριβώς αυτό, αν είναι να περιγράψουμε τη μουσική που παίζουμε: ροκ εν ρολ, με την πιο πλατιά έννοια του όρου», λέει ο Άγγελος στο τηλέφωνο, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του, Δανιήλ Χαραβιτσίδη, έφτιαξαν το συγκρότημα εδώ και μερικά χρόνια. «Θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά τον εαυτό μου μικρό να έχω δει τον Μπρους Σπρίνγκστιν και να έχω ενθουσιαστεί και μετά να δένω κι εγώ το μαντίλι και να κάνω πως παίζω μουσική σαν τον Μπρους». Οι Skelters έχουν επηρεαστεί πολύ από Βeatles και U2- παίζουν άλλωστε τα τραγούδια τους. Όλες σχεδόν τις επιρροές τους τις συνδύασαν στο πρώτο δισκογραφικό τους βήμα, που κυκλοφορεί εκεί έξω- «Εxplain Τo Μe», ο τίτλος - και είναι αφιερωμένο στον ήρωά τους Τζον Λένον.
Πώς οι ΖΖ έγιναν Τop
● Είναι τρεις: Ο Βilly Gibbons, o Dusty Ηill και ο Frank Βeard (Βeard σημαίνει γένια και είναι ο μόνος χωρίς γενειάδα) ● Παίζουν ροκ, μπλουζ, κάντρι και southern rock πάνω απ΄ όλα ● Χιούμορ, γυναίκες, μηχανές και αυτοκίνητα- η άλλη όψη του ροκ εν ρολ τους ● Ο Κιθ Ρίτσαρντς τούς υποδέχτηκε στο Rock ΄n΄ Roll Ηall Οf Fame (2004)
● Μεγάλες επιτυχίες: «Sharp Dressed Μan», «Legs», «Gimme Αll Υour Lovin΄», «Cheap Sunglasses», «La Grange», «She Just Κilled Μe» ● Σχεδιάζουν κιθάρες, συλλέγουν vintage αμάξια, και υπογράφουν το ντιζάιν τους ● Είναι από τα αγαπημένα γκρουπ του Στίβεν Κινγκ και εμφανίζονται συχνά στις σελίδες του ● Το 1984 η Gillette τούς προσέφερε ένα εκατ. δολάρια για να ξυρίσουν τις γενειάδες τους. Αρνήθηκαν ● Με την Double Down Τour έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
ΕΓΡΑΨΕ: Μαρίας Μαρκουλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου