ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Επί σκηνής

Από χθες και κάθε Παρασκευή και Σάββατο ο Χρήστος Θηβαίος θα περιμένει τους φίλους του στο «Σταυρός Του Νότου».
Τον εκλεκτό τραγουδοποιό και θαυμάσιο ερμηνευτή θα συνοδεύει μια πολύ καλή τετραμελής jazz (!) μπάντα ενώ εκτός φυσικά από τα δικά του τραγούδια θα παρουσιάζει και μερικές επιλεγμένες διασκευές αγαπημένων του τραγουδιών από τον χώρο του νέου αμερικανικού rock, καθώς και κάποιων των αδελφών Κατσιμίχα.
Θα τολμούσαμε να σας προτείνουμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα ως εγγυημένη ζωντανή μουσική απόλαυση...
Και πάλι όμως στο «Σταυρός Του Νότου» από σήμερα,
Κυριακή 18 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή, θα βρίσκεται ο Στάθης Δρογώσης ο οποίος για πρώτη φορά αναλαμβάνει να σηκώσει μόνος του το βάρος ενός ολόκληρου προγράμματος.
Τον πολύ ενδιαφέροντα τραγουδοποιό της νεότερης προς το παρόν γενεάς της ελληνικής μουσικής θα συνοδεύει το πενταμελές σχήμα Μεγάλα Στελέχη (προσωπικά τουλάχιστον εκτιμούμε βαθύτατα την ειρωνεία, πιθανότατα και τον αυτοσαρκασμό, του ονόματος που αποκαλύπτει μια παντελή έλλειψη σοβαροφάνειας).
Η δομή του σχήματος δείχνει και αυτό που κατά τη γνώμη μας είναι ίσως και το κυριότερο ατού του Δρογώση, δηλαδή την ενορχηστρωτική του φαντασία, καθώς δίπλα στα αναμενόμενα όργανα θα υπάρχει και τσέλο, ενώ ο ένας από τους δύο κιθαρίστες παίζει και όμποε, όργανο που σπάνια συναντάμε σε αναλόγου ύφους ζωντανές εμφανίσεις.
Αύριο όμως υπάρχει επίσης στο γνωστό, ακόμα και ιστορικό θα μπορούσαμε να πούμε, «Rodeo» της πλατείας Βικτωρίας μια συναυλία των Allison, ενός πολύ καλού εγχώριου πενταμελούς νέο-ψυχεδελικού rock συγκροτήματος που αποτελείται από πρώην μέλη των (αρκετά συναφούς στιλ με αυτό) Human Grape και Purple Overdose. Και δεν είναι η τελευταία πρόταση για την αυριανή ημέρα καθώς στο «Tiki Bar» θα βρίσκεται ο Patrick Duff, ηγετική φυσιογνωμία του καλού βρετανικού γκρουπ της δεκαετίας του ʼ90 Strangelove. Αυτοί βέβαια δεν υπάρχουν πλέον αλλά ο Duff συνεχίζει σε μια προσωπική πλέον διαδρομή τον τελευταίο σταθμό της οποίας, το πρόσφατο album του, έρχεται για να παρουσιάσει στην Αθήνα.
Μια ξεχωριστή και πρωτότυπη βραδιά τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στο «Black Art Multiplarte» της πλατείας Καρύκη (αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η είσοδος θα είναι ελεύθερη) με τον καλό νέο ερμηνευτή Γιώργο Περαντάκο να ερμηνεύει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία αλλά και άλλα από το λαϊκό και λόγιο ρεπερτόριο με μόνη συνοδεία το πιάνο της Ευαγγελίας Μαυρίδου.
Τέλος την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου στο «Bacaro» της Σοφοκλέους και με ελεύθερη είσοδο ένα από τα καλύτερα σχήματα της jazz σκηνής της χώρας μας, το Baby Trio του κιμπορντίστα Γιώργου Κοντραφούρη, παρουσιάζει το καινούργιο album του.
ΕΓΡΑΨΕ: Ματζάνας Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου