ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Let It Roll, τα τραγούδια του George Harrison!


Η EMI και το label Capitol ανακοίνωσαν τα περιεχόμενα του τρίτου δίσκου με επιλογές τραγουδιών από την πολύ μεγάλη καριέρα του George Harrison.
Ο Harrison έγινε παγκοσμίως γνωστός ως μέλος των Beatles την δεκαετία του '60, αλλά η μουσική του πορεία ξεκίνησε λίγα χρόνια νωρίτερα με τους The Quarrymen, ένα τοπικό συγκρότημα του Λίβερπουλ όπου ο Harrison συναντήθηκε και συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον John Lennon. Μετά την διάλυση των Beatles ο κιθαρίστας του συγκροτήματος ακολούθησε σόλο καριέρα αλλά συμμετείχε και στο συγκρότημα Traveling Wilburys, ένα super γκρουπ που δημιουργήθηκε από τον τέως Beatle και τους Jeff Lynne, Bob Dylan, Tom Petty και Roy Orbison.
Στην πολύχρονη καριέρα του, από το 1958 μέχρι το 2001 όταν και πέθανε, ο Harrison δημιούργησε δεκάδες τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες είτε στην σόλο πορεία του είτε στην παρουσία του στους Beatles, κυρίως, και τους Wilburys. Ο Harrison κυκλοφόρησε 11 προσωπικά άλμπουμ από το 1969 μέχρι και το 2002 και είχε σημαντική συμμετοχή στα τραγούδια των Beatles παρόλο που το ευρύ κοινό γνωρίζει ως δημιουργούς της μουσικής του συγκροτήματος τους Sir Paul McCartney και τον John Lennon.
Από την συνολική, λοιπόν, δημιουργία του Harrison, η εταιρεία EMI επέλεξε 19 τραγούδια τα οποία περιλαμβάνονται στο νέο άλμπουμ με τίτλο "Let It Roll : Songs By George Harrison", που θα κυκλοφορήσει στις 16 Ιουνίου. Όλα τα κομμάτια έχουν υποστεί ψηφιακή επεξεργασία στα Abbey Road Studios από τον Giles Martin και ο δίσκος θα διατίθεται σε φυσική και ψηφιακή μορφή. Η έκδοση περιλαμβάνει ένα 28σέλιδο ένθετο με σπάνιες φωτογραφίες και σημειώσεις από τον Warren Zanes.
"Το "Let It Roll : Songs by George Harrison" είναι μια συλλογή που μας ταξιδεύει σε μια περιοχή μοναδική για τον George Harrison", γράφει χαρακτηριστικά ο Zanes για το άλμπουμ. Ο δίσκος είναι ο πρώτος που περιλαμβάνει τις Νο1 επιτυχίες του Harrison "My Sweet Lord", "Isn't It A Pity", "Give Me Love" και "Got My Mind Set On You", ενώ περιέχει και live ηχογραφήσεις από τρία "αθάνατα" τραγούδια που έγραψε ο κιθαρίστας ως μέλος των Beatles.
Οι live ηχογραφήσεις προέρχονται από την εμφάνιση του Harrison το 1971 σε συναυλία για το Μπαγκλαντές που είχε δοθεί στην Madison Square Garden της Νέας Υόρκης και είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορούν επίσημα. "Το κλειδί για τον κόσμο του Harrison είναι η ίδια η μουσική του. Τα τραγούδια και οι επιτυχίες για τις οποίες τον θυμάται ο κόσμος είναι αναμφίβολα η εκλεκτική του μουσική αντίληψη", συνεχίζει ο Zanes προσπαθώντας να χαρακτηρίσει τον Harrison, ο οποίος πραγματικά ξεχώρισε για την ιδιαίτερη μελωδικότητα αλλά και δυναμικότητα της μουσικής του.
Ο Harrison στην καριέρα του έχει κερδίσει 11 βραβεία Grammy, έχει ενταχθεί δύο φορές στο Rock and Roll Hall of Fame, ως μέλος των Beatles και για την σόλο καριέρα του, και πρόσφατα απέκτησε το δικό του αστέρι στην "λεωφόρο των διασήμων", την Hollywood Walk of Fame στο Los Angeles.
Τα 19 τραγούδια του δίσκου είναι τα εξής:
1. Got My Mind Set On You
2. Give Me Love (Give Me Peace On Earth)
3. The Ballad Of Sir Frankie Crisp (Let It Roll)
4. My Sweet Lord
5. While My Guitar Gently Weeps (Live) - Συναυλία για το Bangladesh
6. All Things Must Pass
7. Any Road
8. This Is Love
9. All Those Years Ago
10. Marwa Blues
11. What Is Life
12. Rising Sun
13. When We Was Fab
14. Something (Live) - Συναυλία για το Bangladesh
15. Blow Away
16. Cheer Down
17. Here Comes The Sun (Live) - Συναυλία για το Bangladesh
18. I Don't Want To Do It19. Isn't It A Pity
Γράφει ο Μάριος Γκούβας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου