ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Ο Γιάννης Αγγελάκας και οι "Ανάσες των Λύκων" στο Τεχνόπολις


Παρασκευή, 08 Μάιος 2009, 22:30 - 23:59
Οι ‘'Ανάσες Των Λύκων'' επιστρέφουν στο Ηράκλειο! Ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Νίκος Βελιώτης, μαζί με τους εξαιρετικούς μουσικούς που τους συνοδεύουν, παρουσιάζουν αυτή την, τόσο ξεχωριστή, δουλειά τους μπροστά στο κρητικό κοινό, την Παρασκευή 8 Μαΐου στο Τεχνόπολις.


Το δισκογραφικό project του Γιάννη Αγγελάκα και του Νίκου Βελιώτη εξελίσσεται - μετά και την καθολική αναγνώριση απο τον μουσικό Τύπο - ως η πλέον πρωτοπόρα μουσική παράσταση που είδαμε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

ΟΙ ΑΝΑΣΕΣ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ Οι "Ανάσες Των Λύκων" είναι η πρώτη δισκογραφική πρόταση που προέκυψε από την αναπάντεχη συνεργασία του Γιάννη Αγγελάκα με τον Νίκο Βελιώτη, δύο μουσικών με ξεχωριστή ιστορία στη σύγχρονη Ελληνική σκηνή.

Ο Γιάννης Αγγελάκας ουσιαστικά δε χρειάζεται συστάσεις.

Με το συγκρότημά του, Τρύπες, κατόρθωσε να αγγίξει τις καρδιές χιλιάδων νέων ανθρώπων, κερδίζοντας μια δημοτικότητα, πρωτοφανή μέχρι σήμερα, για ελληνόφωνο rock σχήμα.

Ο Νίκος Βελιώτης, αφού "περιπλανήθηκε" και πειραματίστηκε με διάφορα projects, αφοσιώθηκε στο τσέλο, περίπου από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας. Σήμερα θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους τσελίστες στη χώρα μας.

Η μουσική συνάντηση αυτών των δύο σπουδαίων καλλιτεχνών είχε ως αποτέλεσμα την κυκλοφορία του προαναφερθέντος album, καθώς και την πραγματοποίηση μίας σειράς ζωντανών εμφανίσεων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Η μπάντα που σχηματίστηκε ειδικά για την περίσταση, παρουσιάζει τα τραγούδια του δίσκου υπό τη "συνοδεία" οπτικού υλικού, προσφέροντας μία πολυεπίπεδη εμπειρία στο κοινό που παρακολουθεί τις συναυλίες της.

Η ηχητική εγκατάσταση Οι δύο μουσικοί δημιουργούν ένα ηχητικό τοπίο όπου τα δοξάρια και οι υπολογιστές στήνουν ένα δαιμονισμένο χορό ήχων, θορύβων, εικόνων και σιωπών. Η φωνή και η στιχουργική του Γιάννη Αγγελάκα έρχεται άλλοτε σαν κραυγή ("....ποιος καίγεται απόψε και μύρισε η πόλη αγάπη;") και άλλοτε σαν ψίθυρος ("....σ' ένα ανοιξιάτικο λιβάδι άκουγα το χορτάρι να μεγαλώνει....").

Η μουσική της Η μουσική πρόταση που υπογράφουν ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Νίκος Βελλιώτης μετουσιώνει στο σήμερα την ουσία της rock'n'roll κουλτούρας. Με αλήθειες που καίνε τις λέξεις και τις ψυχές και με όλη την "αταξία" που χαρακτηρίζει όλες εκείνες τις δουλειές οι οποίες ακολουθούν το ένστικτο της έμπνευσης, σε τέτοιο σημείο, ώστε να κατορθώνουν μία καλλιτεχνική υπέρβαση.

Στη σκηνή

Γιάννης Αγγελάκας....................φωνή

Νίκος Βελιώτης...........................τσέλο

Φώτης Σιώτας.............................βιόλα

Σοφία Ευκλείδου........................τσέλο

Χρήστος Χαρμπίλας.......ηλεκτρονικά

Τίτος Καρυωτάκης................κονσόλα

Προπώληση 15 ευρώ στα Μετρόπολις και Τεχνόπολις.

Τηλ. Κρατήσεων 2810 - 823813

Έναρξη συναυλίας 22:30
Τόπος: Τεχνόπολις, Ηράκλειο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου