ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

VIZA: Έρχονται για live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


viza metal hammer greece

Τους θυμόμαστε να χοροπηδάνε σαν τα κατσίκια όταν άνοιξαν στη Μαλακάσα τη συναυλία του Serj Tankian, οπότε με την ευκαιρία της συμμετοχής τους στο Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2012 (Παρασκευή 1 Ιουνίου Αθήνα, 2 Ιουνίου Θεσσαλονίκη) ο K’noup μιλά στον Χρήστο Κισατζεκιάν για την μπάντα του, τον τρόπο που βλέπει την μουσική αλλά και την σχέση τους με τον Tankian.
Ως επίτιμοι καλεσμένοι στο Φεστιβάλ «Αναιρέσεις», είμαι περίεργος να μάθω αν γνωρίζεται σε ποια Ελλάδα έρχεστε να παίξετε... Η οικονομική μας πραγματικότητα έχει αλλάξει σφόδρα από το περσυνό Καλοκαίρι που παίξατε στο Rockwave.
"Καταρχήν είναι τιμή μας που θα εμφανιστούμε για τρίτη φορά στη χώρα σας, μια κάθε χρόνο μας πάει ως τώρα. Ναι, είμαστε ενημερωμένοι για την αφόρητη οικονομική σας κατάσταση στην Ελλάδα, για την απάνθρωπη πίεση που δέχεστε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και για την γεωμετρικά αυξανόμενη ανεργία. Οπότε το μόνο που ευχόμαστε από την πλευρά μας είναι να καταφέρουμε να συνεισφέρουμε σε δυο «αγχολυτικές», «ανεβαστικές» βραδιές για το κοινό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αφού η Μουσική δεν εμπνέει μοναχά, μα επουλώνει πληγές".
Θα μας ενδιέφερε να ακούσουμε κάτι για την όλη εικόνα της Ελλάδας στα μάτια των Αμερικάνων. Το πρόσφατο album σας με γενικό τίτλο “Carnivalia” αποτέλεσε έναυσμα για τούτη μου την ερώτηση, δε στο κρύβω...
"Δυστυχώς η εικόνα της Ελλάδας έχει πράγματι πάρει υπερβολικά αρνητικές διαστάσεις που ναι, την φέρουν ως ένα Οικονομικό Καρνάβαλο, όμως την ίδια στιγμή η Αμερικανική κυβέρνηση κλείνει τα μάτια και δεν αναγνωρίζει τα δικά της χάλια. Με το 99% του πληθυσμού των Ηνωμένων Πολιτειών να κατακρίνει και να καταδικάζει με διαδηλώσεις τα δικά μας οικονομικά δεινά, είμαστε και εμείς μια κοινωνικοοικονομική ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί, οπότε το να «δείχνουμε» με το δάκτυλο την Ελλάδα που υποφέρει δεν είναι και ότι πιο σοφό και εποικοδομητικό… Ιδίως εφόσον η οικονομική αστάθεια της Ευρώπης μπορεί να αποδειχθεί εύκολα μεταδοτική έως και καταστροφική".

Πράγματι. Άρα για το επερχόμενο live σας ας μείνουμε στο ότι για άλλη μια φορά, η Μουσική μπορεί να λειτουργήσει ως μια Παγκόσμια Γλώσσα που ενώνει τους ανθρώπους;

Είναι απόλυτα σίγουρο ότι η Μουσική έχει αυτές τις δύο ιδιότητες! Και ως μπάντα, μπορείς να παίξεις τη δική σου μουσική πρόταση παντού και σε οποιονδήποτε, αρκεί να την προσφέρεις με ειλικρίνεια και σεβασμό. Έτσι μόνο σου επιτρέπεται να επηρεάσεις και να κινητοποιήσεις τον ακροατή. 
Αυτός άλλωστε δεν είναι και ο πρώτιστος λόγος της Τέχνης και συγκεκριμένα της Μουσικής; Όμως αυτό μας ενώνει εν τέλει όλους, πάνω και κάτω από τη σκηνή. Η δύναμη της επιρροής ενός ακροατηρίου που συμμετέχει ενεργά είναι κάτι που βιώσαμε πολύ έντονα ειδικά στην Ελλάδα. Η ανταπόκριση του κοινού σας έμοιαζε με ηλεκτροπληξία.

Υπήρξε μήπως κάποια πρόταση από τους System Of A Down ώστε να τους ανοίγεται τις ζωντανές τους εμφανίσεις όπως συνέβηκε στην περίπτωση του Serj, και αν όχι, γιατί;
"Καταρχήν ήταν μεγάλη μας τιμή και τεράστια τύχη και ευκαιρία για μας το ότι ακολουθήσαμε τον Serj στο Ευρωπαϊκό σκέλος της περιοδείας “Imperfect Harmonies”. Ήταν η πρώτη επαφή των Viza με το Ευρωπαϊκό κοινό και πέρα από αδιαμφισβήτητος μέντορας και τεράστιος καλλιτέχνης, ο Serj αποδείχθηκε ένας πανέμορφος άνθρωπος που μας αποπνέει σεβασμό και θαυμασμό μαζί. Αν υπήρχε περίπτωση οι SOAD να θελήσουν τους Viza ως supporting act, εννοείται πως θα ήταν τεράστια τιμή μας αφού είμαστε όλοι μας αμετανόητοι οπαδοί τους. Η παγκόσμια επιρροή της πρωτοποριακής μουσικής τους παραμένει αδιαμφισβήτητη, αφού άνοιξαν το δρόμο για πάμπολλες μπάντες που εμπνεύστηκαν από την ενεργή τους κοινωνικοπολιτική στάση. Η στεντόρεια φωνή τους κινητοποιεί ακόμη τους πολίτες του κόσμου ώστε να διεκδικούν τα καλύτερα για τον εαυτό τους σε κάθε τομέα της καθημερινότητάς τους: την πολιτική, την κουλτούρα, την κοινωνία και την οικονομία. Για αυτό λοιπόν και οι Viza πάντα υποστηρίζουν ενεργά κάθε μορφή φιλανθρωπικού κινήματος, εκδήλωσης, έκφρασης. Με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε πως δίνουμε με τη σειρά μας στους χρίζοντες βοηθείας πίσω κάτι πολύτιμο που έχει νόημα".
Κλείνοντας να ρωτήσω αν έχεις να μοιραστείς μαζί μας κάποια ιστορία πίσω από την επιλογή του “Carnivalia” ως γενικού τίτλου του πολύ πρόσφατου album σας.
"Με το “Carnivalia” προσπαθούμε να προσδιορίσουμε αυτή την φανταστική, δυσλειτουργική παράνοια που υπάρχει γύρω μας. Και όπως κάθε ιστορία που αφορά μια ομάδα ανθρώπων όπως οι Viza, θελήσαμε εδώ να απεικονίσουμε κατά κάποιο τρόπο μια παράλληλη με την πραγματικότητα κατάσταση του κόσμου σήμερα όπου κάθε προσωπικότητα τρέχει ανεξέλεγκτα ως σβούρα σε ένα Σαιξπηρικό θέατρο του παραλόγου. Από την Αγάπη, το Άγχος και την Κωμωδία, το “Carnivalia” παίζει με όλες τις αισθήσεις και τα συναισθήματά μας, όχι με ύφος Φιλοσοφικό, μα για χάρη και μόνο της Ζωτικότητας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου