ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

3ο Συμπόσιο Ηλέσιον στο Αλεξάνδρα. Άκρατος Οίνος και Ειδύλλι… Και «καλά» κρασιά!!!!!!!!!!!!!!!

Την Τετάρτη στις 16 Μαΐου, γιορτάσαμε το 3ο Συμπόσιο του Ηλέσιον στο εστιατόριο Αλεξάνδρα όπου και κεράσαμε τον δικής μας παραγωγής Άκρατο Οίνο και το Ειδύλλι του….συνδυασμός που κάνει κρασί. Και μάλιστα πολύ καλό κρασί! 

Το ώριμο κοκκινέλι που δημιουργήσαμε από τρεις παραδοσιακές ελληνικές ποικιλίες Αγιωργίτικο, Ροδίτη και Σαββατιανό, γέμιζε διαρκώς τα ποτήρια μας και η στιγμή που έσμιγε ο Άκρατος οίνος με το Ειδύλλι ήταν μαγική!...

Ήτανε μια βραδια που μας έμεινε αξέχαστη. Σαν μια εγκάρδια χειραψία, σαν μια ζεστή αγκαλιά πέρασαν όλα τα μηνύματα που στείλαμε στους εκατοντάδες παρόντες φίλους. Αυτό το Συμπόσιο ήτανε μόνο η αρχή της επικοινωνίας μας.
Ευχαριστούμε πολύ όλο τον κόσμο που μας στήριξε με την παρουσία του: Τους φίλους του κρασιού, τους δημοσιογράφους που μας προτιμήσανε καθώς και τον υπόλοιπο κόσμο που έδειξε την αδυναμία του στον Άκρατο Οίνο καθώς και στις δράσεις του Ηλέσιον. Έχουμε ανάγκη τους φίλους στο πλάι μας γιατί είναι πολύ δύσκολο να πηγαίνει κανείς κόντρα στο ρεύμα.
Στην εκδήλωση ακολούθησε:
1 Ομιλία από το Ηλέσιον .’Εγινε ενημέρωση για τις καινοτομικές οινοποιήσεις μας, για τον απόλυτα φυσικό τρόπο παραγωγής του οίνου μας - που είναι στην ίδια φιλοσοφία με τη διαδικασία των αρχαίων χρόνων- καθώς και για τη σημαντικότητα αυτής για την υγεία. Καθ’όλη τη διάρκεια της ομιλίας γινόταν προβολή εικόνων και φωτογραφιών από τις αντίστοιχες δράσεις μας.
Η παρουσίαση - ξενάγηση στα αρχαία οινοποιητικά «μονοπάτια» του τόπου μας κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον όλων εκείνων που θέλησαν να μάθουν πως γεννιέται και παράλληλα μένει ζωντανό ένα κρασί χωρίς θειώδη και άλλα χημικά συντηρητικά.
Μιλήσαμε για τα μυστικά της επιτυχίας μας, αλλά και τις αγωνίες μας πάνω στα ζητήματα της μη χρήσης φαρμάκων στη διατροφή μας και της διάσωσης της διατροφικής μας κληρονομιάς.
2 Ένα πλούσιο δείπνο συνόδεψε τον ‘Ακρατο Οίνο στα τραπέζια των καλεσμένων. Κάθε τραπέζι άρχισε το γεύμα του δοκιμάζοντας ένα κρεμώδες ντόπιο κρητικό τυρί, το Αμάρινο που χορηγήθηκε από το κατάστημα «Ξαθέρι» (παραδοσιακά κρητικά προϊόντα -www.xatheri.com ) και την «Τυροκομική Αμαρίου». Ο κόσμος ενθουσιάστηκε με την εξαίρεετη γεύση του και αυτό ήταν μόνο η αρχή για μια πανδαισία γεύσεων που ακολούθησαν από το εστιατόριο Αλεξάνδρα, γνωστό για τα εκλεκτά υλικά και την υπέροχη κουζίνα του.
3 Σε μια τέτοια γιορτή που αφορά στο καλό κρασί του Ηλέσιον δεν θα μπορούσε να λείπει ένας αυθεντικός μουσικός. Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων ήταν κοντά μας και μας ταξίδεψε με τη μουσική του!

Ευχαριστούμε τα Περιοδικό Prevention και Men’s Health που μας τίμησαν και με την παρουσία τους, τη στήριξη στην επικοινωνία μας και με την προσφορά περιοδικών και δώρων για τον κόσμο που παρεβρέθηκε στην εκδήλωση. Επίσης ευχαριστούμε για την προβολή το
Ένα ακόμη ευχαριστώ στον κο Δελατόλλα και το περιοδικό Food and Wine που μας στήριξε στην επικοινωνία της εκδήλωσης και μας αγκάλιασε με την πολύχρονη εμπειρία του. Επίσης έυχαριστούμε το RadioMusicrock.com για την προβολή που μας έκανε.
Τέλος κλείνουμε με ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Ξαθέρι και την Τυροκομική Αμαρίου που ήτανε από τους πρώτους χορηγούς που πιστέψανε τόσο πολύ σε εμάς και την προσπάθειά μας. Ακολουθήσανε βέβαια και άλλοι όπως το ταξιδιωτικό γραφείο DFV και τα φυσικά σαπούνια Έλλεν που κάτω από μία ομπρέλλα ιδεολογίας βρέθηκε ένας κοινός κώδικας: αυτός της πραγμστικής ποιότητας.
Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του δήμου Τανάγρας που με τη δική τους ενίσχυση φτάσαμε πιο κοντά στον σκοπό μας και επικοινωνήσαμε τον Ακρατο Οίνο με τις καλύτερες συνθήκες.
Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας…ευχόμαστε στην υγειά σας!

Λίγα λόγια για εμάς:
Το Ηλέσιον είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός περιβάλλοντος. Οι δράσεις του αφορούν στα υπέρ της μεσογειακής Διατροφής, του Περιβάλλοντος, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της Βιοποικιλότητας, των Οίκο - Κοινοτήτων και του Αγροτουρισμού.
Για περισσότερες πληροφορίες για το Ηλέσιον και τις δράσεις μας δείτε το www.helession.gr


ΗΛΕΣΙΟΝ Γραφεία: ΜακΜίλλαν 10,
11144 Αθήνα, Πατήσια,
Τηλ. /Φαξ: 210 522 23 23,
email: helession@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου