ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

πολλα rock news

BLOODBATH: Παρελθόν από την μπάντα αποτελεί ο Mikael Åkerfeldt

Μέσα από μια πρόσφατη συνέντευξή του στο site Loudwire, ο Mikael Åkerfeldt των Opethαποκάλυψε ότι δεν αποτελεί πλέον μέλος των old-school death metallers Bloodbath.
«Έχουν νέο τραγουδιστή, αλλά δεν μπορώ να πω ποιος είναι», λέει ο «πολύς» Σουηδός, και συνεχίζει:
«Οι Bloodbath, για εμένα, δεν ήταν ποτέ ένα σοβαρό project, ήταν κάτι που έκανα για να περνάω καλά. Παίξαμε και μερικά τραγούδια στην τελευταία μας περιοδεία στην Αμερική, παίξαμε 2 τραγούδια στο τελευταίο μας show, επειδή περιοδεύαμε με τους Katatonia, οπότε όλοι οι Bloodbath ήταν εκεί. Είναι ακόμα διασκεδαστικό. Αλλά νομίζω πως μερικοί από τους υπόλοιπους Bloodbath θέλουν να το προχωρήσουν στο επόμενο επίπεδο, κάτι που δεν θέλω να κάνω επειδή είμαι αρκετά απασχολημένος. Δεν έχει να κάνει με τα «τσιριχτά» φωνητικά μου, απλά δεν είναι ένα προοδευτικό project για εμένα, απλά αποτίει φόρο τιμής και αυτό το έχω κάνει για τόσο πολύ καιρό. Όταν σταματήσει να είναι διασκεδαστικό, δεν θέλω να συμμετέχω. Κάνουμε πράγματα τόσο σπάνια, που πάντα ήταν διασκεδαστικά. Περάσαμε ωραία στα shows που κάναμε, αλλά δεν νιώθω την ανάγκη να το κάνω.»
PANTERA: Το video-clip για το "Piss", το πρώτο τους "νέο" τραγούδι εδώ και 12 χρόνια

Από σήμερα διατίθεται προς αγορά σε ψηφιακή μορφή το “Piss”, το πρώτο «νέο» τραγούδι τωνPantera εδώ και 12 χρόνια. Πρόκειται για ένα ανέκδοτο μέχρι στιγμής κομμάτι από τα sessions του“Vulgar Display of Power” album και θα περιέχεται στην επετειακή επανακυκλοφορία για τα 20 χρόνια του album, που θα βγει στα δισκοπωλεία στις 15 Μαΐου.
Ο Vinnie Paul, ο drummer των Pantera, μιλώντας για το "Piss", είπε τα εξής:
«Κάποια μέρη του πάρθηκαν για άλλα τραγούδια, αυτό ήταν το μόνο κομμάτι που δεν μπήκε στο album. Στους Pantera, ποτέ δεν είχαμε τραγούδια που δεν έβρισκαν τον δρόμο τους στον δίσκο. Αν ήταν να γράψουμε 11 τραγούδια, τότε θα γράφαμε 11 ποιοτικά τραγούδια. Κάποιες μπάντες γράφουν 40 τραγούδια και ελπίζουν να έχουν 9 καλά τραγούδια μέσα στον σωρό. Αυτό είναι μαλακία. Γιατί να μην επικεντρωθείς στο να γράψεις 9 φοβερά τραγούδια και να ξεχάσεις τα υπόλοιπα 31; Τέλος πάντων, αυτό το τραγούδι, εκείνη την εποχή, δεν νιώθαμε πως έπρεπε να μπει στο album, οπότε το αφήσαμε στο ράφι. Όταν άρχισα να ψάχνω στα αρχεία μου, χαρήκαμε πολύ που το βρήκαμε. Είναι το μόνο πλήρες ανέκδοτο Pantera κομμάτι που έχει υπάρξει ποτέ και θα είναι μέρος του πακέτου. Θα είναι ωραίο να ακούς το πρώτο νέο πράγμα από τους Pantera μετά το 2000».
Παρακάτω μπορείτε να δείτε το επίσημο video-clip του "Piss".
AXL ROSE: Αρνείται την ένταξή του στο Rock and Roll Hall of Fame ως μέλος των Guns N' Roses


Οριστικά τέλος στα σενάρια μιας reunion εμφάνισης των Guns N’ Roses αυτό το Σάββατο στην εισαγωγή τους στο Rock and Roll Hall of Fame βάζει ο Axl Rose, ο οποίος με μια μακροσκελέστατη ανακοίνωσή του δηλώνει πως όχι μόνο δεν θα παραστεί στην τελετή, αλλά και πως αρνείται την εισαγωγή του στο Hall of Fame.
Σταχυολογήσαμε και σας παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα από την δήλωσή του:
«Όταν ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για το Hall of Fame, είχα ανάμικτα συναισθήματα, αλλά σε μια προσπάθεια να είμαι θετικός και να κάνω ό,τι μπορώ για τους οπαδούς και τον ενθουσιασμό τους, ένιωσα τιμή και ενθουσιασμό και ήλπισα πως όλο αυτό θα είναι κάτι καλό. Εννοείται πως συνειδητοποίησα πως έτσι όπως έχουν τα πράγματα, αν οι Guns N’ Roses ήταν να μπουν στο Hall of Fame, η κατάσταση θα ήταν λίγο μπερδεμένη και άβολη.»
«Δεν θα παραβρίσκομαι στην φετινή τελετή των εισαγωγών στο Rock and Roll Hall of Fame και αρνούμαι, με σεβασμό, την ένταξή μου σε αυτό ως μέλος των Guns N’ Roses. Ζητώ να μην εισαχθώ εν τη απουσία μου και παρακαλώ να γνωρίζετε πως δεν εξουσιοδοτώ κανέναν να δεχθεί την ένταξή μου ή να μιλήσει εκ μέρους μου.»
«Σχετικά με κάποιο reunion, οποιουδήποτε είδους, των “Appetite” ή “Illusion” line-ups, έχω γίνει δημόσια σαφής. Τίποτα δεν άλλαξε. Ο μόνος λόγος, αυτή την στιγμή και υπό αυτές τις συνθήκες, για κάποιον, με την δικαιολογία του «για τους οπαδούς» ή με οποιαδήποτε δικαιολογία, να συνεχίσει να ρωτά, να προτείνει ή να απαιτεί ένα reunion, είναι για να αποσπάσει με άστοχες προσπάθειες την προσοχή από το τωρινό μας line-up.»
«Ο Izzy [Stradlin] ήρθε μερικές φορές μαζί μας το 2006 και πέρσι τον προσκάλεσα να παίξει μαζί μας στο LA Forum. O Steven [Adler] ήταν στο show μας στο Las Vegas το 2006 και τον προσκάλεσα στο πάρτι μας μετά το show, μόνο και μόνο για να ανταμειφθώ με τις μετέπειτα συνεντεύξεις του που ήταν γεμάτες με ψέματα για το reunion. Ο Duff [McKagan] έπαιξε μαζί μας το 2010 και το 2011 άνοιξε μαζί με την μπάντα του, τους Loaded, 2 shows μας. Για μένα, με την εξαίρεση του να παίξουν 1-2 κομμάτια σε κάποιο μελλοντικό μας show ο Duff ή ο Izzy, αυτό είναι αρκετό.»
«Κλείνοντας, ασχέτως από αυτή μου την απόφαση και όσο δύσκολο σας φαίνεται να το πιστέψετε ή όσο ειρωνικό φαντάζει, θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω το Rock and Roll Hall of Fame για την υποψηφιότητα και για τις ψήφους τους για τους Guns N’ Roses.»
Lauren Bishop, εκπρόσωπος του Hall of Fame, μετά από αυτή την επιστολή του Axl Rose, δήλωσε: «λυπούμαστε που ο Axl δε θα μπορέσει να δεχθεί αυτοπροσώπως την ένταξή του».

BARONESS: Επιστρέφουν δισκογραφικά τον Ιούλιο

Στις 17 Ιουλίου κυκλοφορεί επιτέλους η νέα δισκογραφική προσπάθεια των Baroness, τρία χρόνια μετά το τελευταίο τους album.
Συνεχίζοντας την παράδοση των «χρωματιστών» τίτλων, τα “Red Album” και “Blue Record” έρχεται να διαδεχτεί το “Yellow & Green”, το οποίο θα πρόκειται για διπλό CD/LP, για τις ανάγκες του οποίου οι Αμερικανοί περιόδευσαν ελάχιστα μέσα στην περασμένη χρονιά, ώστε να καταφέρουν να το συνθέσουν και να γράψουν τα demos του.
Ο John Baizley, frontman των Baroness και υπεύθυνος για τα φανταστικά τους εξώφυλλα, δηλώνει πως το “Yellow & Green” θα είναι διαφορετικό, με αυξημένη την αίσθηση της μελωδίας και περισσότερο εστιασμένο στην έννοια «τραγούδι».
RUSH: Τον Ιούνιο το νέο album των θρυλικών Καναδών

Στις 12 Ιουνίου κυκλοφορεί επιτέλους το “Clockwork Angels”, το νέο album των Rush και 20ο της πολύχρονης καριέρας τους, σε συμπαραγωγή των ιδίων μαζί με τον Nick Raskulinecz, όπως είχε συμβεί και με το “Snakes & Arrows” album τους του 2007.
Το “Clockwork Angels” θα διηγείται την ιστορία ενός νεαρού άνδρα μέσα σε έναν κόσμο αφθονίας και ζωντάνιας, αλχημείας και steampunk, σε μια ιστορία που θα έχει μέσα χαμένες πόλεις, πειρατές, αναρχικούς, ένα εξωτικό καρναβάλι, και έναν αυστηρό ωρολογοποιό που επιβάλλει ακρίβεια σε κάθε μέρος της ζωής. Τον Σεπτέμβριο θα κυκλοφορήσει, μάλιστα, μια νουβέλα 260 σελίδων, βασισμένη στην ιστορία του “Clockwork Angels”, γραμμένη από τον συγγραφέα Kevin J. Anderson σε συνεργασία με τον drummer και στιχουργό των Rush, Neil Peart.
Της κυκλοφορίας του album θα προηγηθεί το single "Headlong Flight" στις 19 Απριλίου.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε το εξώφυλλο, το track-listing και ένα μικρό trailer του album, καθώς και δύο τραγούδια του παιγμένα ζωντανά από τους Καναδούς θρύλους του progressive.

01. Caravan
02. BU2B
03. Clockwork Angels
04. The Anarchist
05. Carnies
06. Halo Effect
07. Seven Cities Of Gold
08. The Wreckers
09. Headlong Flight
10. BU2B2
11. Wish Them Well
12. The Garden

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου