ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ROCK - ROCK NEW'S

ΣΤΗΛΕ e-mail: spacefm@gmail.com

ΚΛΙΚΑΡΑΝ--> <--ΑΤΟΜΑ. ROCK NEW'S - ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ GROUP ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ SITE ΜΑΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ EVENT'S

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Σαν Σήμερα...4 Δεκεμβρίου



1910 Ο Αμερικανός συνθέτης Alex North (Isadore Soifer 1910-1991) γεννήθηκε στο Chester της Pennsylvania. Έγραψε μουσική για ταινίες όπως "The Rainmaker" (1956), "Spartacus" (1960), "Cleopatra" (1963), "Who's Afraid of Virginia Woolf?" (1966), "2001: A Space Odyssey" (1968) και "The Shoes of the Fisherman" που του χάρισε Χρυσή Σφαίρα το 1968. Είναι ο συνθέτης του δημοφιλούς τραγουδιού των The Righteous Brothers, "Unchained Melody". Μαζί με τον Ennio Morricone είναι οι μοναδικοί κινηματογραφικοί συνθέτες που έχουν τιμηθεί με το βραβείο "Lifetime Achievement Academy Award".


1951 Ο Αμερικανός κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Lynyrd Skynyrd, Gary Rossington (Gary Robert Rossington) γεννήθηκε στο Jacksonville της Φλόριντα. Παρέα με τους Ronnie Van Zant, Allen Collins, Larry Junstrom και Bob Burns δημιούργησαν το γκρουπ το καλοκαίρι του 1964. Το παίξιμο του ακούγεται σε τραγούδια όπως τα "Tuesday's Gone" και "Free Bird".


1993 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, συνθέτης, κιθαρίστας, παραγωγός και σκηνοθέτης Frank Zappa (Frank Vincent Zappa 1940-1993) απεβίωσε σε ηλικία 52 ετών στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια ύστερα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Στην 30χρονη καριέρα του έγραψε rock, jazz, ηλεκτρονική και ορχηστική μουσική. Κυκλοφόρησε πάνω από 60 άλμπουμ και ήταν η ψυχή του συγκροτήματος The Mothers of Invention. Το 1995 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame ενώ το 1997 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement". Αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες όπως Alice Cooper, Paul McCartney, Steve Vai, System of a Down κ.α. Το 2005 στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Artists of All Time", βρέθηκε στην 71η θέση. Δημοφιλή τραγούδια του: "Trouble Every Day", "Who Are the Brain Police?", "Peaches en Regalia", "Bobby Brown Goes Down", "Valley Girl" κ.α.


1956 Μια τυχαία συνάντηση των Elvis Presley, Carl Perkins, Jerry Lee Lewis και Johnny Cash στο Sun Record Studios στο Memphis θα καταλήξει σε μια σειρά ηχογραφήσεων όπου οι τέσσερις καλλιτέχνες αυτοσχεδιάζοντας, ερμηνεύουν κλασικά gospel τραγούδια. Ο Sam Phillips, ιδιοκτήτης του στούντιο, θα αφήσει τις ταινίες να γράφουν για να κρατήσει ένα ενθύμιο της συνάντησης. Οι ηχογραφήσεις αυτές θα κυκλοφορήσουν σχεδόν 25 χρόνια αργότερα με τίτλο "The Million Dollar Quartet". Ίσως πρόκειται για το πρώτο supergroup...


1999 Πραγματοποιείται μια συναυλία στον κόλπο Oracabessa της Τζαμάικα για να τιμήσει τη μουσική και τα τραγούδια του Bob Marley. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι Lauryn Hill, Jimmy Cliff, Tracy Chapman, Busta Rhythms, Julian Marley, Ziggy Marley, Ben Harper, Toots Hibbert & The Wailers κ.α. Θα ερμηνεύσουν 24 συνολικά τραγούδια του σπουδαίου δημιουργού της reggae, μεταξύ αυτών τα "No Woman No Cry", "Waiting In Vain", "Get Up Stand Up", "Redemption Song", "One Love", "Sun Is Shining", "War Jammin'", "Africa Unite" και "Could You Be Loved".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου